"Niko ne može da nas natera da priznamo Kosovo, to se neće dogoditi!"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

11.12.2019

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je spremna da pregovara o kompromisnom rešenju kosovskog problema, a ako neko misli da dođe u Beograd i kaže nam da priznamo Kosovo i Metohiju kao nezavisnu zemlju - to se neće dogoditi, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intevjuu za grčki dnevni list Katimerini.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Vučić je, upitan o korekciji granica kao mogućem delu rešenja kosovske krize, postavio pitanje - o kojim granicama se govori, o onima koje priznaju Kina, Rusija, Grčka i Španija ili onima koje priznaju Francuska, Nemačka...

Na ponovljeno pitanje novinara o scenariju razmene teritorija, predsednik Vučić je podsetio da je Srbija uvek tražila kompromis i da ne želi da se nametne rešenje koje će biti u interesu samo jedne strane.


- Mi smo spremni i otvoreni da pregovaramo o bilo kakvom kompromisnom rešenju. Neki pominju druge modele, ali ne nude nam ništa konkretno. Ako neko misli da će doći u Beograd i reći nam da priznamo Kosovo i Metohiju kao nezavisnu zemlju, to se neće dogoditi - rekao je Vučić.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Da čuvamo leđa jedni drugima" - predsednik Vučić u intervjuu za grčki list @kathimerini

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Dec 10, 2019 at 10:34pm PST

 


On je izrazio zahvalnost Grčkoj što nije priznala nezavisnost Kosova i rekao da je "reč je o zemlji koja štiti međunarodno pravo, uprkos pritiscima kojima je po tom pitanju bila izlozena".

- Od mene nećete čuti druge zahteve osim toga da želimo da se ukinu takse od 100 odsto (koje je uvela vlada Prištine na srpske proizvode). Zato želimo da sednemo za sto, da razgovaramo o tom problemu i probamo da nađemo rešenje - rekao je Vučić u intervjuu koji je dao prilikom dvodnevne zvanične posete Atini.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Mirjana

11.12.2019 10:39

Kosovo nikada nece biti samostalna drzava

sima

11.12.2019 10:45

Mogu da mastaju da cemo priznati Kosovo jer to je van pameti da priznamo nesto sto je nase!

Ana

11.12.2019 10:52

KIM je sastavni deo Srbije i Vucica niko nece naterati da prizna tzv Kosovo.

Kole

11.12.2019 10:54

Srbija je uvek za kompromisno resenje za razliku od Pristine i uvek se zalaze za mir i stabilnost u regionu.