(FOTO) Vučić nastavlja posetu Grčkoj: Danas se sastao sa Micotakisom!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

11.12.2019

08:36 >> 10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja danas zvaničnu posetu Atini, gde se sastao sa premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom, sa kojim ga veže dugogodišnje poznanstvo, bliski lični i međupartijski odnosi.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Premijer Grčke Kirijakos Micotakis i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić

Vučić i Micotakis najpre će imati bilateralni sastanak, nakon kojeg će kopredsedavati trećoj sednici Visokog saveta za saradnju Srbije i Grčke, posle kojeg će biti potpisani Zajednička deklaracija o upostavljanju strateškog partnerstva dve zemlje i Program saradnje dve vlade u oblasti obrazovanja, nauke i tehnloškog razvoja za period od 2020. do 2022.

Deklaracija podrazumeva niz zajedničkih stavova u vezi sa najvažnijim pitanjima, međusobnom podrškom oko najvaznijih pitanja za obe zemlje i čitavim nizom drugih opštih političkih stavova koji se tiču prijateljskih i strateških odnosa dve zemlje.


Vučić, koji boravi u poseti Atini na poziv predsednika Grčke Prokopisa Pavlopulosa, sa kojim je juče imao bilateralne razgovore, predvodi delegaciju u kojoj se nalaze ministar spoljnih poslova Ivica Dacic, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanovic, ministar energetike Aleksandar Antic, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar prosvete Mladen Šarcević i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanovic.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Vlade Republike Grčke Kirjakosom Micotakisom.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Dec 11, 2019 at 1:49am PST


Ministri, državni sekretari i pomoćnici ministara će danas pre susreta Vučića sa premijerom, imati odvojene sastanke sa svojim resornim kolegama iz Grčke.

Nakon sastanka sa premijerom, programom posete, predviđeno je da se Vučić sastane i sa arhiepiskopom antinskim i sve Grčke Jeronimom II, a na kraju i sa predsednikom Koalicije radikalne levice (SIRIZA) Aleksisom Ciprasom, sa kojim je Vučić sarađivao, dok je Cipras još bio na čelu grške vlade, u okviru regionalne saradnje Srbije, Rumunije, Bugarske i Grčke.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
vlado

11.12.2019 08:43

Srbija svakim danom stice sve vise prijatelja u svetu

Alexandar

11.12.2019 09:02

Istoriju nikad ne treba zaboraviti, a treba graditi i nove puteve saradnje.

Danica

11.12.2019 09:05

Dobra saradnje sa Grckom ce unaprediti razvoj Srbije.

Bojana

11.12.2019 09:17

Divno i treba samo napred...