Vučić tokom prijema nagrade: Srbi i Grci su uvek na istoj strani

Autor:

Vesti

10.12.2019

11:45 >> 11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tokom zvanične posete Grčkoj uručena je Zlatna medalja zasluge grada Atine. Gradonačelnik Atine je tokom ceremonije istakao da je ova nagrada znak vekovnog prijateljstva između dva bratska naroda.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić tokom prijema medalje

Ranije tokom dana,  razgovarali su predsednici Srbije i Grčke, tokom razgovo je  istaknuto vekovno prijateljstvo dva naroda i međusobna podrška u međunarodnim institucijama.

RepublikaFoto: youtube.com/Tanjug
Kostas Bakojanis

Tokom dodele medalje gradonačelnik Atine Kostas Bakojanis održao je zdravicu u čast predsednika Srbije. Tom prilikom on je istakao da je velika čast što je predsednik prijateljske zemlje posetio Gradsku kuću u Atini.

- Naša dva naroda blisko su povezana istorijom, geografijom i kulturom - istakao je Bakojanis.

Bakojanis je tokom svečanog govora rekao da je Beograd grad koji Grci neizmerno vole, zbog njegove istorijske uloge i doprinosa razvoju, kao i značajnom mestu u kulturi Vizantije.

Na kraju svečanog govora gradonačelnik Atine je istakao da mu je čast što uručuje medalju u ime vekovnog prijateljstva Srpskog i Grčkog naroda.

Medalja je znak vekovnog prijateljstva između Srbije i Grčke

Nakon prijema medalje Vučić je u svečanom govoru istakao da mu je izuzetna čast za njega lično, kao i za Srpski narod što prima ovu medalju, i ponovo je istakao blisku vezu između Grčkog i Srpskog naroda.

- Naši narodi su bili prijatelji još od srednjeg veka - rekao je tokom govora Vučić i podsetio na zajedničku istoriju ova dva naroda, uz molbu gostima da se ne ljute što podseća na značajne isorijske događaje.

Vučić je u svom govoru naglasio bitne momente iz zajedničke istorije u kojima se uvek pokazalo da su dva naroda na jednoj strani. Od Balkanskih ratova, preko Prvog svetskog rata i Drugog svetskog rata, do podsećanja na NATO bombardovanje. Posebno je istaknuto ponosno držanje Grčke tokom bombardovanja kada je ova zemlja odbila da učestvuje u napadima na Srbiju iako je bila članica NATO-a.

- Srbija i Grčka će uvek biti na istoj strani i ovu obavezu smatram dodatnom obavezom da učvrstimo naše odnose - rekao je Vučić.

Svoj svečani govor Vučić je zavržio uz reči "Živela Srbija, Zita Elas (živela Grčka)" nakon čega je usledio gromoglasni aplauz zbog nagrade kojom je ukazana velika čast Srbiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Marina

10.12.2019 11:57

Srbija je zahvalna Grckoj na doceku i ostalim sto su priredili

Mrmot

10.12.2019 11:59

Grčka i Srbija treba da rade na većoj saradnji. Srbi su već česti gosti u Grčkoj,moramo raditi na tome da se Grcima predstavi turistički potencijal naše zemlje.

David

10.12.2019 12:07

Predsednik Vucic je Srbiju podigao na toliko trazenom postovanju, sada to ceo svet uvidja.

Vesna

10.12.2019 12:09

Velika čast i poštovanje našem predsedniku od strane Grčke ! Velika čast za nas !