Vučić iz Atine: Moramo da se udružujemo da bi smo bili poštovani

Autor:

Vesti

10.12.2019

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Moramo da se približavamo jedni drugima da bi smo bili poštovani od onih velikih" rekao je Aleksandar Vučić nakon razgovora sa predsednikom Grčke.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije nalazi se u dvodnevnoj poseti Grčkoj, a prvog dana posete razgovarao je sa Prokusom Pavlopusom, predsednikom Grčke.

Predsednik Srbije je istakao da su razgovori bili dobri i da je glavna tema bila unapređenje bilateralnih odnosa, kao i međusobna podrška u međunarodnim organizacijama.

Tokom razgovora istaknuta je i odlična ekonomska saradnja sa Grčkom, naročito u oblasti turizma.

- Mi potorošimo 464 miliona evra u Grčkoj tokom turističke sezone, i nadam se da će te cifre biti mnogo veće u predstojećem periodu.

- Nadam se da će danas tokom razgovora sa grčim privrednicima biti povećan broj investicija iz ove zemlje - istakao je Vučić.

Tokom obraćanja medijima Vučić je istakao da je veoma važno približavanje Srbije Grčkoj i ojačavanje "istočnog stuba" Evropske unije. "Samo na taj način mi možemo biti poštovani od velikih", istakao je Vučić i zahvalio na podršci koju Grčka pruža Srbiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Nikola

10.12.2019 11:02

Srbija svakim danom stice veliku podrsku od velikog broja zemalja

Vuk

10.12.2019 11:08

Zajedničkim snagama, udruženi smo jači i ekonomski i politički i interesantniji smo kao veće tržište.

Jela

10.12.2019 11:10

Grcka je prijateljska zemlja, koja nam pruza punu podrsku u svemu i Srbija ima odlicnu saradnju sa Grckom.

Sasa

10.12.2019 11:14

Samo ako smo slozni i udruzeni mozemo se nekako odupreti pritiscima velikih sila. Zato je dobro imati sto vise podrske i saveznistva.