Vekovno prijateljstvo: Srbija će uvek podržavati Grčku oko Kipra, kao ona nas oko Kosova

Autor:

Vesti

10.12.2019

09:15 >> 09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u dvodnevnoj poseti Grčkoj gde će razgovarati sa predsednikom te zemlje Prokopisom Pavlopulosom i premijerom Kirjakosom Micotakisom.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Vučić i Pvlopulos

Prvog dana posete predsednik Srbije razgovarao je sa svojim grčkim kolegom, a tokom dana planirana je svečana ceremonija uručenja Zlatne medalje za zasluge grada Atine.

Tokom razgovora tet-a-tet, predsednik Pavlopulos izrazio je reči zahvalnosti i dobrodošlice predsedniku Srbije, uz obećanje da će Grčka pomoći Srbiji da se ubrza pristupanje Evropskoj uniji. Istovremeno, Pavlopulos je ocenio da EU bez Srbije ne bi bila komplenta i da se Grčka snažno zalaže za ideju proširenja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je potvrdio da postoji vekovono prijateljstvo između Srbije i Grčke. Takođe, Vučić se zahvalio Pavlopulosu što je tokom svog celokupnog mandata brinuo o i interesima Srbije.

- Hvala vam na tome što nas podržavate. Grčka uvek može da računa na podršku Srbije za bilo kakav problem - rekao je Aleksandar Vučić i dodao da će Srbija uvek podržavati Grčku po pitanju Kipra, kao što to ona čini po pitanju Kosova.

Takođe, Vučić je napomenuo da je Srbija snažno orjentisana ka poštovanju međunarodnog prava po pitanju Kosova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading