N1 pravda sraman Obradovićev upad u Skupštinu, a evo i kako!

Autor:

Vesti

09.12.2019

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle motornih testera, prebijanja novinarki i vešala koja su Dveri nosili po Terazijama, Boško Obradović nastavio je sa divljačkim akcijama, tako što je provalio u zgradu Skupštine Srbije, što je televizija N1 brže bolje opravdala u svom izveštaju.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Boško Obradović

Naime N1 u svom izveštaju sa protesta opozicije "Jedan od pet miliona" jednom rečju nije spomenula niti nasilni upad demonstranata u zgradu Skupštine Srbije, niti da je lider Dveri sa pristalicama iskoristio zastavu Srbije kako bi lupao u vrata i razbijao prozore. Štaviše, preneli su saopštenje demonstranata u kome se navodi da su samo "kucali na vrata Skupštine" (?!).

- Udruženje Jedan od pet miliona" saopštilo je da obaveštava predsednicu parlamenta Maju Gojković da cilj performansa ispred Skupštine Srbije nije bio upad u zgradu, već kucanje na vrata. Dodaju da poziv učesnicima da dođu do vrata nije potekao od lidera Dveri Boška Obradovića, već njihove aktivistkinje - preneo je N1.

RepublikaFoto: TANJUG/ANDRIJA VUKELIC
Srpskom zastavom hoće da ruši Skupštinu

Podsetimo, lider Dveri koji se predstavlja kao veliki patriota iskoristio je jarbol sa srpskom zastavom da provali u parlament.

- Kao što smo kucali na vrata rektorata, tako sad kucamo na vrata Skupštine - poručili su organizatori.

Međutim, nisu kucali, već su divljački i uz skrnavljenje državnih simbola probali da upadnu u parlament.

Đilas pretio i psovao

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, koji je preksinoć držao sednicu glavnog odbora te stranke, psovao je i pretio sa govornice. On je poručio da je Srbija "zarobljena država" i poslao vlasti poruku citatom Dragana Bjelogrlića iz jednog filma.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

- Gospodo, ako ste pomislili da je Srbija samo vaša, zaje*ali ste se, malo je i naša - poručio je Đilas.

Dodao je i da će se posle izbora na ulicama boriti da pobedu koju priželjkuje niko više ne uzme.

Da su predstavnici opozicije po ko zna koji put samo pokazali nasilje i želju da se na ulici bore za vlast, ocenio je potpredsednik SNS Milenko Jovanov.

- Sve ono na šta je davno upozoravala SNS da je Đilas namerio da uradi, on je potvrdio, a građani Srbije treba da znaju da nema dolaska na vlast na ulici, osim građanskim ratom, krvoprolićem i nesrećom - naveo je Jovanov.

Uprkos molbi skupštinskog obezbeđenja da se zadrže ispred zgrade parlamenta, Obradović i pristalice SZS krenuli su ka ulazu, nasilno pokušavajući jarbolom da razbiju ulaz.

- Ovo večeras je samo upozorenje - poručili su organizatori navodeći da će uskoro na isti način "osloboditi još jednu instituciju".

Prethodno su pristalice SZS protestovale ispred zgrade RTS, a među učesnicima bio je i Marko Bastać.

JASNA NAMERA

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković osudila je upad u parlament i upozorila:

- Pristalice SZS, sa Boškom Obradovićem na čelu, koje su upadale u zgradu RTS, Skupštinu grada Beograda, obračunavale se sa novinarima, sada su pribegle novom vandalskom činu i jasno pokazale da je njihova jedina namera da izazovu nerede u želji da mimo volje građana dođu na vlast - istakla je Gojkovićeva.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin navodi da Obradović nije prvi ljotićevac koji je pokušao da ponizi Skupštinu, ali da je prvi koji je za to pokušao da iskoristi zastavu Srbije.

- Izgleda da su ga to naučili stranci kada su sa njim dogovarali da pomeraju izbore i dele vlast bez građana Srbije - rekao je Vulin.

Reakcije

Dragan Marković, predsednik JS

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Dragan Marković Palma

Nalogodavcima dela opozicije u Srbiji ne odgovara stabilna i politički i ekonomski sigurna Srbija kakva je danas. To je pokušaj da se od Srbije napravi Venecuela ili Bolivija. Takav scenario u Srbiji neće proći jer građani Srbije će svoje predstavnike, kao i do sada, birati na izborima, a ne u stranim kabinetima

Aleksandar Mirković, SNS

RepublikaFoto: SNS
Aleksandar Mirković

Huliganisanje viđeno u subotu uveče najoštrije osuđujem i pozivam nadležne organe da što pre reaguju jer se ovome mora stati na kraj pre nego što pomahnitali pljačkaš Hilandara prolije nečiju krv

Vladimir Đukanović, poslanik SNS

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Vladimir Đukanović

Šta je smisao nasilja bez smisla? Šta je poenta razvaljivanja vrata institucije na koju narod prenosi suverenitet? Sukob? Sa kim? Sa poslanicima koje je narod birao? Ovde država mora da reaguje!

OŠTRA REAKCIJA

Šef diplomatije Ivica Dačić poručio je da takvo ponašanje državni organi treba da sankcionišu.

- Neke stranke očigledno mogu da uđu u Skupštinu samo ako provale, umesto da uđu na izborima. Zato i neće da učestvuju na izborima, to je za njih jedina dobitna kombinacija - rekao je Dačić, koji zahteva reakciju državnih organa zbog ekstremizma i nasilja koji šire pojedine opozicione stranke i njihovi lideri.

Milica Đurđević iz Pokreta Zavetnici za Srpski telegraf kaže da su određene drugosrbijanske i antisuverenističke struje odavno Obradoviću dodelile ulogu topovskog mesa za juriš na institucije i državu.

- Danas je najveći zagovornik tzv. makedonskog scenarija, koji je tu zemlju prisilno uvukao u NATO, podelio je i obesmislio. Skrnavljenje državnih simbola je nedopustivo i u najmanju ruku treba da se zapita na koji način doprinosi društvu i kakva je poruka koju šalje - okrenuti Srbe na Srbe, otvoriti front nasred Srbije, a institucije naše zemlje označiti kao neprijateljske bunkere. To nije lice srpske opozicije, to je pokušaj reprize petog oktobra, filma sa tužnim krajem koji smo već gledali - navela je Đurđevićeva.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Crna Leptirica

09.12.2019 08:56

Још једном је приказано право насилничко лице опозиције, и то је једино шта има и да понуди.

Mačka sa Petog Puka

09.12.2019 08:58

Kako bi Obradović reagovao da mu neko upadne u kuću?

Daca

09.12.2019 08:58

Nema opravdanja za divljački čin Boška Obradovića.

Dejan

09.12.2019 09:05

Opozicija nema šta da ponudi narodu sem nasilja. Stavrno ovo je za svaku osudu.