RAZDOR MEĐU ŠIPTARIMA SVE DUBLJI! Partija Ise Mustafe postavila ultimatum: Ako Kurti želi mesto predsednika, onda nama pripada mesto premijera

Autor: Tanjug

Vesti

08.12.2019

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikako da podele funkcije! Kriza oko sastavljanja vlade takozvanog Kosova dostiže vrhunac, pošto je Albjinu Kurtiju postavljen ultimatum od strane potencijalnih koalicionih partnera!

Isa Mustafa i Aljbin Kurti

Potpredsednik Demokratskog saveza Kosova Agim Veljiu poručio je da neće biti koalicije ukoliko Aljbin Kurti namerava da Samoopredeljenje ima dve ključne pozicije na Kosovu, premijera i predsednika.

Ukoliko žele da promene svoje glavne pozicije DSK može da preuzme mesto premijera, a da Samoopredeljenju pripadnu mesto predsednika Kosova i parlamenta, rekao je Veljiu za Gazetu Ekspres.

 

 

- Koalicija može biti u opasnosti kada je u pitanju izbor predsednika. Ukoliko među nama nema sporazuma, kako možemo postići dogovor s drugima u parlamentu - rekao je Veljiu.


Prema njegovim rečima, Samoopredeljenje bi trebalo da se založi da podrži predlog DSK za kosovskog predsednika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading