Održana Skupština narodnjaka u Sava Centru: Nenad Popović jednoglasno izabran za predsednika

Autor: Tanjug

Vesti

08.12.2019

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska narodna partija (SNP) na danas održanoj skupštini u Beogradu za svog predsednika ponovo je izabrala Nenada Popović, osnivača stranke i ministra za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Nenad Popović

Na skupštini u Centru "Sava" SNP je izabrala i 40 članova Glavnog odbora, a glasanje je prvi put sprovedeno na elektronski način.

U govoru posle ponovnog izbora za predsednika SNP-a, Popović je poručio da su osnovne ideološke vrednosti narodnjaka sloboda i nezavisnost srpske države, jake i nezavisne institucije, slobodni mediji, svojina i ljudska prava.

On je naglasio značaj poštovanja i odbrane Srpske pravoslavne crkve, očuvanje tradicionalne porodice, kao i čuvanje i negovanje srpskog jezika.
 

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ

Kako je istakao, "nema odbrane srpskih nacionalnih interesa i jake Srbije, bez jake ekonomije".


- Zato je pođednako važno da razvijamo Srbiju kao zemlju znanja i inovacija i promovišemo naš najvažniji resurs, a to su mladi i obrazovani inženjeri, koji svakodnevno dokazuju da je Srbija zemlja velikih mogućnosti i potencijala da bude uspešna, moderna, visoko razvijena i bogata - rekao je Popović.

On je istakao da se SNP zalaže za čvrstu odbranu svakog metra teritorije Srbije, a pre svega "našeg svetog Kosova", i poručio da je Kosovo - Srbija.

 

 

- Kosovo nema cenu i ne postoji ništa zbog čega bi se mi odrekli i metra naše svete zemlje - kazao je Popović i dodao da je kompromis s kosovskim Albancima moguć samo u okviru Ustava i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.


On je istakao i da Srbija danas nema većeg prijatelja i saveznika u odbrani svojih državnih i nacionalnih interesa od Rusije.

- Da nije bilo Rusije i predsednika (Vladimira) Putina, Kosovo bi odavno bilo nezavisno, a Srbi bi bili proglašeni za genocidan narod - naveo je Popović.
RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ


Dodao je da se SNP zalaže i da Srbija ostane vojno neutralna država i ocenio da se nikada neće zaboraviti NATO agresija 1999.

- Narodnjaci pružaju podršku i zaštitu Republici Srpskoj i svakom Srbinu u regionu, kao i svojim sunarodnicima u Crnoj Gori - koji, kako navodi Popović, trpe progon i identitetski genocid od strane aktuelnog režima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading