Krkobabić: Da rastu unuci i penzije

Autor:

Vesti

07.12.2019

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić danas je posetio grad Niš.

RepublikaFoto: Promo foto
Milan Krkobabić

Nakon prijema u Gradskoj kući ministar je održao kratak sastanak sa rukovodstvom grada Niša, a nakon toga svečano je otvorio u prepunom Oficirskom domu "7. SAJAM ZA PENZIONERE". 

- Danas nam je možda više nego ikada, potrebna međugeneracijska solidarnost. Gotovo jedna trećina stanovnika Srbije je starija od 60 godina, pripada starijoj populaciji i oni zaslužuju posebno poštovanje i uvažavanje - izjavio je Krkobabić i apelovao da se kao način uvažavanja ovog dela populacije organizuju, umesto povremenih, nedeljni popusti i akcije trgovinskih lanaca za penzionere koji su, kako je naveo verni kupci i uredne platiše, kao i da im se učine dostupni svi njima potrebni opštinski servisi i usluge.

Krkobabić je izjavio da su penzije redovne i sigurne i da "konačno možemo da kažemo da od januara rastu", pa je u duhu predstojećih praznika poželeo najstarijoj populaciji „da im u 2020. godini rastu unuci i penzije.“

Foto: Promo foto
Krkobabić tokom izložbe zadrugarskih proizvoda

Ovaj dvodnevni sajam u Nišu, sedmi po redu za penzionere, osmišljen je kao mesto susreta pripadnika starije populacije gde će posetiocima biti predstavljene  usluge u oblastima socijalne zaštite, pomoći i nege u kući, zdravlja, edukacije, volontiranja, zdrave ishrane, rekreacije i hobija, stvaralaštva, putovanja, osiguranja i bezbednosti kao i iz oblasti pravne zaštite. Takođe, posetioci će moći da se upoznaju sa brojnim medicinskim, farmakološkim i prehrambenim proizvodima, preparatima i uslugama. 

RepublikaFoto: Promo foto
Prijem u gradskoj kući u Nišu

U okviru ovog sajma upriličena je i izložba proizvoda zemljoradničkih i poljoprivrednih zadruga ovog dela Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading