Vučić: Miloš Vučević podnosi prijavu protiv mene i mog brata zbog "Jovanjice"

Autor: Tanjug

Vesti

07.12.2019

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će potpredsednik SNS Mloš Vučević u ponedeljak podneti krivičnu prijavu protiv njega i njegovog brata Andreja Vučića zbog slučaja Jovanjica, kako bi se nadležni organi pozabavili tim slučajem i da se konačno otkrije istina.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Aleksandar Vučić

- Andrej nikada nije čuo, ni video uhapšenog vlasnika Jovanjice Predarga Koluviju - rekao je Vučić i dodao da slučajno nije, a i da jeste - ne vidi kako bi to značilo bilo kakvu njegovu odgovornost za ono što se dogodilo u Jovanjici.

Kako je rekao, opozicija je iznela navode da su neki pozivi bili upućeni njegovom bratu, misleći da će on sam da pobegne od teme, i ponovio da to nije tačno i da zato i ne mogu da se vide dokazi.

- Ali, imate mašineriju Ðilasa, Miškovića, Šolaka, strahovitu mašineriju, oni mogu da lažu šta hoće. Imaju 20-30 milijardi evra. Ja sam to da pobedim ne mogu, ne mogu da se borim sa njima. Ja imam samo istinu i narod - rekao je Vučić.

Vučić je ponovio da opozicija u odsustvu politike iznosti neistine i da za takve navode nema dokaze, te da će baš zbog toga što mu je stalo da se istina utvrdi dati mogućnost nadležnim organima da to provere.

Čekao je, kaže, da neko podnese krivičnu prijavu, ali nije, jer znaju da nemaju dokaze.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miloš Vučević

- Zato će Vučević podneti prijavu protiv mene i Andreja zbog Jovanjice, da nas nadležni saslušaju i donesu zaključke. To je fer i važno je da ljudi jednom čuju istinu - rekao je Vučić novinarima u Batajnici.

Dodao je i da to što je Koluvija boravio na nekom privrednom forumu u Moskvi, kao deo neke delegacije, ništa ne dokazuje, jer je bio ozbiljan privrednik, koji je izvozio organsku hranu, povrće, ali da je uhapšen čim je prekršio zakon.

- Kažu da sam kriv što je 2014. ili 2015. bio na forumu u Moskvi. Da i šta? Ako vi sad izađete odavde i ubijete nekoga, reći će da sam ja kriv, jer ste bili ovde sa mnom? - upitao je Vučić novinara.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
BozaB

07.12.2019 12:24

Predsednik ce dokazati da nema povlascenih i zasticenih.

Miki

07.12.2019 12:38

Tako je najbolje, jer treba skinuti mrlju sa imena porodice Vucic.

Mrmot

07.12.2019 12:57

Sve je to cirkus. Opozicija samo zna da laže.

Graje

07.12.2019 14:04

Strašno šta se u Srbiji događa dva brata i njegovi najbliže moraju da podigne optužnice da se dokaže da je afera izmišljena. Ovo nema smisla. Miloše Vukčeviću znamo da nisu krivi, kuda ovo vodi.