OTKRIVENA PRLJAVA IGRA: Lutovac smislio plan da prevari DS

Autor:

Vesti

07.12.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, kršeći statut, napravio je haos u DS raspuštajući Demokratsku omladinu, Gradski odbor u Beogradu i još nekoliko desetina odbora širom Srbije, a sada pokušava na svaki način da nađe nekog ko bi mu pomogao da svemu da kakav-takav legalitet.

RepublikaFoto: Tanjug/T.RADOVANOVIĆ
Zoran Lutovac

Zajedno sa pravim gazdom DS Draganom Đilasom Lutovac je smislio manevar, a u stvari klasičnu prevaru, koji se svodi na sledeće: angažovaće Dragora Hibera, profesora Pravnog fakulteta u Beogradu u penziji, kao i advokata Predraga Zagorčića, koji će navodno da prouče sve što se poslednjih dana dogodilo u DS i daće pravnu ocenu o tome.

Ne pada mu na pamet

Ne pada mi na pamet, odgovor je koji je lider DS Zoran Lutovac poslao televiziji O2, kao odgovor kojim odbija gostovanje u emisiji "Fokus". Ova televizija ponudila je Lutovcu da u emisiji uživo ili u snimljenoj emisiji govori o sukobima u DS, ali je vođa DS to bahato odbio.

U odgovoru na poruku predsednika Demokratske stranke Dragan Karadžić, glavni i odgovorni urednika O2 poručio je Lutovcu da je etiketiranje medija neprimereno.

- Koliko znam, vi se zalažete za slobodu medija, a kada vam gostovanje u medijima bude ponuđeno, ne samo da odbijate da gostujete već i dodatno prozivate medije koji su vas pozvali, u ovom slučaju konkretno O2 televiziju - napisao je Karadžić, uz opasku da Lutovac ovakvim porukama pokazuje da se odriče demokratskih vrednosti koje 30 godina propagira DS.

- Celu ovu operaciju smislio je advokat Ivan Šebek, Lutovčev čovek iz senke, koji je godinama u sukobu sa bivšim predsednikom DS Borisom Tadićem, ali i sa demokratom Balšom Božovićem. On sada pokušava da nađe pravni način pomoću koga bi praktično razvlastio statutarnu komisiju i na mala vrata uveo diktaturu - otkriva dobro obavešten izvor Srpskog telegrafa iz krugova demokrata.

SPECIJALNI TIM

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Dragan Đilas

Istovremeno, Lutovac je angažovao i specijalni tim botova koji predvode Darko Simić, blizak saradnik Tanje Manojlović, koja je njegova saradnica od najvećeg poverenja.

Očigledno je da Đilas želi u potpunosti da preuzme kontrolu. Svi koji nisu na toj liniji biće eliminisani

Jelena Vukoičić, politikolog

- Darko je advokat koji je je završio sumnjiv fakultet u Kragujevcu, zbog čega je uvek bio na marginama Dragana Šutanovca, a Lutovac je angažovao i Novosađanina Gorana Radojeva, koji sprovodi najstrašniji linč i napade na omladinu, ali i na Gordanu Čomić, Natašu Vučković, Aleksandru Jerkov... - ispričao je naš sagovornik.

Lutovac je i sam potvrdio da planira angažovanje Hibera i Zagorčića, a odjednom je u priču uveo "dve grupe unutar Demokratske omladine" iako postoji samo jedno legalno izabrano rukovodstvo podmlatka stranke.

RepublikaFoto: Tanjug/D. Goll

O novcu više niko ne priča

Čitava afera oko nestatutarnih poteza lideru demokrata je s jedne strane i dobrodošla jer je pala u drugi plan činjenica da sa Draganom Đilasom mulja sa novcem. Lutovac, podsetimo, već mesecima odbija da priča o najvažnijim pitanjima u stranci, pre svega o 260.000 evra, za koje je Đilas rekao da je uplatio na račun Fondacije "Ljuba Davidović", kao i o činjenici da je taj novac prebacivan fiktivnim firmama, a da se UO fondacije nijednom nije sastao da odluči o tim sredstvima niti bilo ko zna na šta su potrošena.

- Nakon razgovora sa obe grupe omladinaca, pozvaću ugledne pravnike, kao što su prof. dr Dragor Hiber i advokat Predrag Zagorčić, koji će utvrditi sve činjenice u vezi sa izbornim kongresom omladine. Verujem da je ovo pravi način da se u okviru stranačkih organa suprotstave oprečni stavovi i da se u zajedničkom dijalogu dođe do prihvatljivog rešenja - rekao je Lutovac.

PO KRATKOM POSTUPKU

Iako smo juče kontaktirali i sa samim Zagorčićem, te direktno pitali da li mu je Lutovac tražio pravnu pomoć i savet u daljem delovanju u stranci, on nije želeo ništa da odgovori.

- To su unutarstranačka pitanja i ne mogu ništa da vam kažem u vezi toga - poručio je Zagorčić za Srpski telegraf.

Do Hibera pak juče nismo uspeli da dođemo, a za komentar je bio nedostupan i Zoran Lutovac.

RepublikaFoto: youtube.com/Novo jutro
Jelena Vukoičić

Politikolog Jelena Vukoičić kaže da Đilas pokušava preko Lutovca da slomi DS da bi ga potpuno potčinio Savezu za Srbiju.

- Očigledno je da Đilas želi u potpunosti da preuzme kontrolu u opoziciji, a DS mu je tu bitan jer, iako trenutno ima malo glasačko telo, u pitanju je partija koja ima istorijat i imidž. Zato mu je DS bitan i želi da ga u potpunosti kontroliše. Svi koji nisu na toj liniji biće eliminisani - kaže Vukoičićeva.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
M Novosel

07.12.2019 07:37

To je maslo Đilasa.Lutovac se tu ništa ne pita.

Andrijana

07.12.2019 07:48

Kakav haos u DS, koji je posledica loseg vodjenja drzave, a samim tim i stranke.

Mira

07.12.2019 08:12

Upropastili su stranku, upravo ovakvi lideri.

Jovana

07.12.2019 09:22

Lutovac je grobar DS-a.