Na vrhu razvila srpsku zastavu: Dačić primio alpinistkinju srpskog porekla koja je osvojila Mont Everest!

Autor: Republika

Vesti

06.12.2019

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa alpinistkinjom Dolores Al Šaleh koja je u maju ove godine osvojila Mont Everest.

RepublikaFoto: Tanjug/O. STEVANOVIĆ
Dolores Al Šaleh i Ivica Dačić

Dolores Al Šaleh, čija je majka Srpkinja, a otac iz Jordana,  postala je prva Jordanka i druga Srpkinja koja se popela na Mont Everest. Prilikom osvajanja "krova sveta" - Mont Everesta ona je razvila i srpsku i jordansku zastavu.

Ministar Dačić izrazio je veliko zadovoljstvo zbog susreta sa Dolores, čestitao joj na neverovatnom uspehu i poželeo puno sreće u narednim alpinističkim poduhvatima.

RepublikaFoto: Tanjug/O. STEVANOVIĆ
Razgovor

Dolores Al Šaleh, živi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gde u Dubaiju  radi na projektu "Održivi grad" - podizanju svesti o Ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija (klimatskim promenama, razvoju održivih gradova i zajednica, rodnoj ravnopravnosti itd.), izrazila je želju da uspostavi intenzivniju saradnju sa institucijama u Srbiji kako bi prenela svoja iskustva i pružila svoj doprinos u implementaciji svih ciljeva održivog razvoja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading