Pakleni plan: Ovako Lutovac hoće da prevari članstvo DS!

Autor:

Vesti

06.12.2019

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac kršeći statut napravio je haos u DS, raspuštajući Demokratsku omladinu, Gradski odbor u Beogradu i još nekoliko desetina odbora širom Srbije, a sada pokušava na svaki način da nađe nekog ko bi mu pomogao da svemu da kakav-takav legalitet.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Zoran Lutovac

Zajedno sa pravim gazdom DS, Draganom Đilasom, Lutovac je smislio manevar (a u stvari klasičnu prevaru), koji se svodi na sledeće: angažovaće Dragora Hibera, profesora Pravnog fakulteta u Beogradu u penziji, kao i advokata Predraga Zagorčića koji će navodno da prouče sve što se poslednjih dana dogodilo u DS i daju pravnu ocenu o tome.

- Celu ovu operaciju smislio je advokat Ivan Šebek, Lutovčev čovek iz senke koji je godinama u sukobu sa bivšim predsednikom DS Borisom Tadićem, ali i sa demokratom Balšom Božovićem. On sada pokušava da nađe pravni način pomoću koga bi praktično razvlastio statutarnu komisiju i na mala vrata uveo diktaturu  - otkriva dobro obavešten izvor portala Republika iz krugova demokrata.

O novcu više niko ne priča

Čitava afera oko nestatutarnih poteza lideru demokrata je s jedne strane i dobrodošla jer je pala u drugi plan činjenica da sa Draganom Đilasom mulja sa novcem. Lutovac, podsetimo, već mesecima odbija da priča o najvažnijim pitanjima u stranci, pre svega o 260.000 evra, za koje je Đilas rekao da je uplatio na račun Fondacije "Ljuba Davidović", kao i o činjenici da je taj novac prebacivan fiktivnim firmama, a da se UO fondacije nijednom nije sastao da odluči o tim sredstvima niti bilo ko zna na šta su potrošena.

Istovremeno, Lutovac je angažovao i specijalni tim botova koji predvode Darko Simić, blizak saradnik Tanje Manojlović koja je njegova saradnica od najvećeg poverenja.

- Darko je advokat koji je je završio sumnjiv fakultet u Kragujevcu, zbog čega je uvek bio na marginama Dragana Šutanovca, a Lutovac je angažovao i Novosađanina Gorana Radojeva, koji sprovodi najstrašniji linč i napade na omladinu ali i na Gordanu Čomić, Natašu Vučković, Aleksandru Jerkov... - ispričao je naš sagovornik.

Lutovac je i sam potvrdio da planira angažovanje Hibera i Zagorčića, a odjednom je u priču uveo "dve grupe unutar Demokratske omladine", iako postoji samo jedno legalno izabrano rukovodstvo podmlatka stranke.

- Nakon razgovora sa obe grupe omladinaca pozvaću ugledne pravnike, kao što su prof. dr Dragor Hiber i advokat Predrag Zagorčić, koji će utvrditi sve činjenice u vezi sa izbornim kongresom omladine. Verujem da je ovo pravi način da se u okviru stranačkih organa suprotstave oprečni stavovi i da se u zajedničkom dijalogu dođe do prihvatljivog rešenja - rekao je Lutovac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Čeda

06.12.2019 15:33

Lutovac prevarant.