AMERIČKI AMBASADOR O BOJKOTU IZBORA: Nije fer, nije produktivno

Autor: Tanjug

Vesti

05.12.2019

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entoni Godfri kaže da bi eventualni bojkot izbora dela srpske opozicije lišio mnoge glasače da izraze svoje mišljenje, što, kako misli, nije produktivno.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Entoni Godfri

- Mislim da to nije fer i da nije produktivno. Više bih voleo da ti ljudi, političari, imaju priliku da slobodno izraze svoje mišljenje kroz učešće u televizijskim emisijama da bi direktno predstavili glasačima šta su njihovi ciljevi za Srbiju, kako bi glasači mogli da donesu ispravnu odluku - rekao je Godfri za niški portal Južne vesti.

On je dodao da bi bilo neprikladno za američkog ambasadora ili stranu ambasadu da bude posrednik u dijalogu oko izbora, kao i da uloga međunarodne zajednice nije da nastupa kao politički akter u Srbiji.

S druge strane, kako je rekao, SAD su "zabrinute" zbog okruženja u kojem će se odvijati izbori i taj stav su, navodi, preneli i Vladi Srbije.

 

 

- Blisko sarađujemo sa misijom OEBS-a i očekujemo da će Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) poslati posmatračku misiju čim se raspišu izbori. Moje očekivanje je da će oni biti kritički nastrojeni o predizbornom okruženju - naglasio je on i dodao da "ukoliko Vlada želi da bude viđena kao legitimna, trebalo bi da osigura da izbori koji donose vlast budu fer".

Više legitimiteta koji Vlada ima, nosi i više autoriteta, zaključio je američki ambasador.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Bojana89

05.12.2019 19:17

Svi političari su zastupljeni u medijima i to ne može niko da porekne. Prosečna, radno sposobna osoba ne stigne da prati dnevnik od obaveza koje ima, ali zato pročita online novine u toku dana i informiše se. Svuda su političari, a još nije ni počela predizborna kampanja.

Odgovori 10 0
Milica Milicic

05.12.2019 19:48

Jedini razlog zbog koga deo opozicije bojkotuje izbore je nedostatak politickog programa.

Radmila Djokic

05.12.2019 19:55

Valjda i rec ovog Amerikanca ima neku tezinu...Oni koji zele da ostanu gluvi ni njega nece cuti.

Maja

05.12.2019 21:05

Bojkotovali ili ne isti scenario će biti,narod dobro zna kome veruje i za koga će da glasa!A navodni bojkoti se spominju godinama unazad...