Brutalna poruka Stejt departmenta opoziciji: Sve radite na štetu naroda!

Autor:

Vesti

06.12.2019

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrh američkog Stejt departmenta uputio brutalnu poruku srpskoj opoziciji - da se ponaša krajnje neodgovorno prema građanima! Ovo je istakao Dejvid Kostelancki, direktor službe Stejt departmenta za južnu i centralnu Evropu, koji je naglasio da nikako ne podržava stav dela opozicije da bojkotuje predstojeće parlamentarne izbore.

RepublikaFoto: Tajnug/T. VALIČ
Lideri SzS

- Takva izolacionistička pozicija je neodgovorna prema građanima Srbije - obrazložio je Kostelancki na sastanku sa Vladimirom Marinkovićem, potpredsednikom Skupštine Srbije.

I istraživački novinar Marko Matić kaže da je jasno da je bojkot sumanuta i kontraproduktivna strategija, koja će rezultirati nestankom sa političke scene svih stranaka koje se budu odlučile na taj korak.

- Sa izuzetkom Dragana Đilasa, koji će, zahvaljujući novcu koji poseduje, jedini preživeti političku hibernaciju. Sumanutost jedne takve ideje dovela je do toga da Savez za Srbiju ne samo da je izgubio svaku podršku u zemlji već je izgubio naklonost pojedinih stranih centara moći koji su ga ranije podržavali. Zato zvaničnici stranih zemalja sve otvorenije izražavaju svoje neslaganje sa politikom Đilasovog saveza, što će dodatno ubrzati njegov politički krah i oslobađanje prostora za formiranje neke kredibilnije opozicije - ocenio je Matić.

Marko Matić: Bojkot će rezultirati nestankom sa političke scene svih stranaka koje se odluče za to

Komentarišući poruku iz Vašingtona, politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je stav američke administracije da ne podržava bojkot izbora jasan.

Đilas, Zelenović idu u Brisel

Poslanici grupe Socijalista i Demokrata za Evropu 11. decembra u Evropskom parlamentu organizuju okrugli sto na temu "Srbija uoči fer izbora", na kojem će učestvovati i predstavnici nekoliko stranaka iz opozicionog SZS. U Briselu će govoriti predsednik SSP Dragan Đilas, predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović i potpredsednik DS Dejan Nikolić.

- Takav politički stav nije jasan u zemljama koje imaju dugogodišnju demokratsku tradiciju i praksu. Doduše, ono što je jasno Amerikancima jasno je i većini građana Srbije, tako da bojkotaški SZS nema podršku ni spolja sa Zapada, gde joj se nada, ni iznutra, gde je nerealno očekuje - istakao je Stanković za Srpski telegraf.

Izbori se odlažu samo u vanrednom stanju

Komentarišući izjavu lidera Dveri Boška Obradovića da je jedina tema sa delegacijom Evropskog parlamenta bila pomeranje datuma izbora, bivša predsednica Vrhovnog suda Srbije Vida Petrović Škero ističe da Ustav jasno kaže do kog datuma parlamentarni izbori u redovnom terminu moraju da budu okončani.

- Izbori ne mogu biti održani posle tog termina, osim u slučaju vanrednog stanja, rekla je ona za N1.

A ponašanje opozicije prokomentarisao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, i to upravo po pitanju stranih zvaničnika.

- Piše jedan stručnjak, tajkun (prim. aut. lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas), predstavniku iz EU da li zna u kojoj je zemlji bio i kako se ovde vodi hajka potiv njih. A ja kažem - samo nastavite. Nisam ja vama crtao mete, nego vi meni. I ja kažem da je to s metama u redu, a oni pominju hajku. To je ta perverzna inverzija, kojom se svakodnevno služe - rekao je Vučić.

Aleksić i dalje bez dokaza o Jovanjici

Poslanik Miroslav Aleksić i dalje puca iz prazne puške jer opet nije dao konkretne dokaze o umešanosti predsednikovog brata Andreja Vučića, kog je optužio da se telefonom čuo sa vlasnikom firme Jovanjica Predragom Koluvijom. Na pitanje Srpskog telegrafa o tim dokazima i njegovim navodima da oni postoje, Aleksić je u holu Skupštine rekao da njih treba da da tužilaštvo i sam predsednik Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (56)

Loading
vlado

06.12.2019 08:07

Opozicija zeli da Srbiju vrati u proslost

Tamara

06.12.2019 08:21

Opozicija je navikla na takvo ponasanje, isto je i kad su bili na vlasti.

Sandra

06.12.2019 08:27

Clanovi opozicije su radili na stetu naroda i kad su bili na vlasti, sta je cudno sto rade protiv naroda i sada kada su opozicija?

ENA

06.12.2019 08:31

OD SAMOG POCETKA DJILAS SE NASILNICKI PONASA I NAREDJUJE SVIMA, A VODI NEKU BOLESNU POLITIKU GDE PRISTALICE SU POCELE DA GA NAPUSTAJU, SEM ONIH KOJE DOBRO PLACA