Borba protiv korupcije u saradnji sa OEBSOM na visokom nivou

Autor:

Vesti

05.12.2019

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Andreom Oriciom o rezultatima zajedničke saradnje u 2019. godini.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Nebojša Stefanović tokom sastanka sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji

Stefanović i Oricio su se saglasili da je saradnja u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, a posebno u oblasti rada policije u zajednici, bila na izuzetno visokom nivou, kao i da će se nastaviti istim intenzitetom.

Govoreći o radu policije u zajednici, Stefanović je istakao pozitivne rezultate zajedničkog rada sa Misijom OEBS-a u ovoj oblasti i dodao da bi podrška Misije u formiranju dobrovoljnih  vatrogasnih  društava doprinela još većoj bezbednosti građana.

Ministar je podsetio da se, uz podršku Misije OEBS-a, uspešno sprovodi edukacija dece u osnovnim školama na temu sajber bezbednosti, nasilja u porodici, ali i borbe protiv droga, i dodao da je pored dece posebno važno edukovati i roditelje o svim bezbednosnim pretnjama kako bi deca bila što bezbednija.

Foto: MUP Srbije

Šef misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio istakao je značaj regionalne saradnje, posebno kada je reč o borbi protiv organizovanog kriminala, trgovine ljudima i krijumčarenja migranata, pohvalivši dosadašnje rezultate srpske policije u ovoj oblasti.

On je takođe pohvalio i napore Ministarstva unutrašnjih poslova u oblasti borbe protiv nasilja u porodici, ocenivši da je u ovoj borbi neophodna dobra interresorna saradnja svih nadležnih organa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Mrmot

05.12.2019 14:51

Srbija daje svoj doprinos u borbi protiv orgazovanog kriminala.

Olja

05.12.2019 15:13

Bezbednost dece je najvaznija. Bravo za obuke koje se sprovode za bezbednost dece.

Goran

05.12.2019 15:18

Saradnja MUP-a i OEBS-a se obavlja na odlican nacin, samo tako nastavite i nasa bezbednost je sigurna.

Kristina

05.12.2019 15:28

Policija kao i uvek odlicno radi svoj posao.