Krivične prijave zbog zataškavanja dela sina načelnika Policijske stanice u Trsteniku

Autor: Republika

Vesti

05.12.2019

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravni tim Sektora za borbu protiv korupcije Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost nadležnom tužilaštvu podneo je krivične prijave zbog prikrivanja dela u kojem je sin načelnika Policijske stanice u Trsteniku Radomira Mutavdžića udario u glavu svog vršnjaka mehaničkim predmetom.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Mario Spasić

Mario Spasić, generalni sekretar izjavio je: Imajući u vidu da je Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova obavio kontrolu zakonitosti postupanja u slučaju kada je za moguće krivično delo nanošenja telesnih povreda ili nasilničkog ponašanja bio prijavljen sin načelnika Policijske stanice u Trsteniku Radomira Mutavdžića i da su nesporno utvrđene činjenice sa elementima krivičnih dela od Zloupotrebe službenog položaja, Nesavesnog rada u službi, Trgovine uticajem, Sprečavanja i ometanja dokazivanja, Sprečavanja službenog lica u vršenju službene radnje, do krivičnog dela Pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela, protiv načelnika policijske stanice u Trsteniku Radomira Mutavdžića i NN lica podnete su krivične prijave nadležnom tužilaštvu. Ovo je opomena da ko god vršu državnu funkciju ne sme se igrati sa sprovođenjem zakona i ovo je poruka da će svako odgovarati za nedelo, bez obzira koju funkciju vršio. Od MUP-a se očekuje da hitno razreši načelnika Policijske stanice u Trsteniku i tako pravni poredak, umesto porodici Mutavdžić, podredi interesima građana Republike Srbije. 

Podsetimo, nadležno tužilaštvo je potvrdilo navode Saveta da je bilo prikrivanja dela u kojem je sin načelnika Policijske stanice u Trsteniku Radomira Mutavdžića udario u glavu svog vršnjaka mehaničkim predmetom, kao i to da je policija prvobitno od tužioca prikrila činjenicu da je vinovnik tuče sin načelnika Policijske stanice u Trsteniku. Napominjemo i to da je nakon pritiska Saveta, načelnikov sin potvrdio da je udario mladića u glavu, što se jasno i nedvosmisleno vidi iz akta tužilaštva. Ne treba prenebregnuti ni činjenicu da je načelnik policije Mutavdžić na ručak izveo celu porodicu oštećenog i oštećenog i da postoji sumnja da su ucenjeni i sada je potpuno razotkrivena namera da se zaštiti sin načelnika Policijske stanice u Trsteniku, što dokazuje da je bilo elemenata krivičnih dela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading