(VIDEO) Potpisan ugovor za izgradnju Moravskog koridora! Vučić: Ovo je digitalni auto-put, biće širi od svih koje imamo!

Autor: Republika

Vesti

05.12.2019

07:25 >> 07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jutros je potpisan ugovor za izgradnju auto-puta E-761, deonica Pojate-Preljina (Moravski koridor).

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Potpisivanje ugovora

- Ovo je spajanje Koridora 11 i Koridora 10, Moravski koridor prolazi kroz srce Srbije. Rokovi izgradnje su dobri, reč je o strahovito efikasnim kompanijama, već do novembra 2021. godine biće završena deonica do Kruševca, a za manje od 4 godine biće završen najveći deo od Kraljeva do Kruševca. Ovo će nam biti najširi auto-put. Moći ćete da vidite kako se kvalitetno radi. Reč je o digitalnom auto-putu - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik se zahvalio svim prisutnima, a obraćanje završio rečima poznatim pozdravom "Živela Srbija".

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Moravski koridor je digitalni auto-put

Moravski koridor biće dugačak 112 kilometara, a prema najavama Ministarstva za saobraćaj, građani ovog dela Srbije bi pored puta trebalo da dobiju i nova industrijska postrojenja.

Na području auto-puta E-761 od Pojata do Preljine planirane su industrijske zone kao i industrijski parkovi u Kraljevu, Kruševcu, Čačku, Trsteniku, Varvarinu i Ćićevcu.

Osim toga, predviđeno je da se logistički centri formiraju u Čačku i Kraljevu (plansko) i Užicu (uže uticajno područje). Procenjeno je da ovi centri mogu da zaposle između 500 i 1.000 radnika.

Na ovoj deonici auto-puta, od Preljine do Pojata, koja se sada prelazi za oko dva sata, treba da bude izgrađeno ukupno 139 objekata od toga 84 mosta, 26 nadvožnjaka i tri podvožnjaka, kao i 10 petlji. Širina ovog puta biće oko 30 metara.

Kako je ranije nazajvila ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, izgradnjom Moravskog koridora, Srbija će dobiti "digitalni" autoput, sa modernim optičkim i digitalnim kablovima, besplatnim internetom i obaveštenjima za vozače.

Vučić se u 8 sati, pre potpisivanja ugovora, sastao sa predstavnicima te kompanije, saopštila je pres služba predsednika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (43)

Loading
Ema

05.12.2019 07:37

Jedan u nizu projekata koji ce doprineti znacajnom napretku Srbije

Biljana

05.12.2019 07:41

Ovaj auto-put će biti od velike koristi i doneće mnoge olakšice.

Tanja

05.12.2019 07:41

Ulaganje u infrastrukturu je najznacajnije ulaganje jer razvijena infrastruktura cini razvijenu drzavu.

Ivana

05.12.2019 07:42

U Srbiji se nikad vise nije gradilo nego sada