STIŽE NAM PUTINOVA ČELIČNA PRINCEZA: Delegacija sa Krima u poseti Srbiji

Autor: srbijadanas.com, Republika

Vesti

04.12.2019

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik premijera krimske Vlade Georgij Muradov saopštio je da će delegacija Krima posetiti Srbiju, gde će održati nekoliko zvaničnih sastanaka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Natalija Poklonskaja

- Krimska delegacija posetiće Srbiju. Svrha posete je održavanje prve evropske konferencije posvećene izgradnji konstruktivnih odnosa evropskih zemalja i Rusije i priznavanju volje krimskog naroda. Osim toga, planirani su susreti sa liderima dve političke srpske stranke i sa rukovodstvom srpskog Parlamenta, kao i pregovori sa političkim i javnim organizacijama - rekao je Muradov.

Poseta će trajati dva dana: 5. decembra biće održano nekoliko zvaničnih sastanaka, a 6. decembra - konferencija.

Prema njegovim rečima, delegaciju će činiti potpredsednik krimskog Parlamenta Edip Gafarov, predsedavajući Odbora za narodnu diplomatiju i međuetničke odnose krimskog Parlamenta Jurij Hempel, senator sa Krima Sergej Cekov, zamenik predsednika Odbora za međunarodna pitanja Državne dume Rusije Natalija Poklonska, kao i ruska naučnici, društveni aktivisti i stručnjaci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading