SAVEZ ZA SRBIJU JE UPROPASTIO PROTESTE, UČVRSTILI SU VUČIĆA NA VLASTI: Progovorio još jedan od bivših organizatora iz "1 do 5 miliona"

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

04.12.2019

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Iskreni bunt naroda je ugušen", "protesti su učvrstili Vučićevo mesto u fotelji", "SzS je zaustavljao dobre ideje"... Sve ovo i još štošta rekao je Aleksandar Stanojković, jedan od sada već bivših organizatora protesta "1 od 5 miliona".

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Čelnici SZS na jednom od protesta

U svom pismu, koje je objavljeno u listu "Danas" pod naslovom "Drugari, da li je ovo ona ista borba" on je javno je prozvao svoje nekadašnje saborce, koji danas vode protest, optuživši ih da su ih "prisvojili za račun Saveza za Srbiju (SzS)".

Kaže i da je "pomalo utučen zbog toga što je iskreni bunt naroda ugušen", ali i da je ljut "jer su ovi protesti, potpuno paradoksalno, učvrstili Vučićevo mesto u fotelji, jer već godinu dana, iz dana u dan iz nedelje u nedelju on dokazuje da je nedodirljiv".

- Da li je to još uvek borba za promenu sistema ili se transformisala u borbu za promenu Vučića? - upitao je on, uz opasku bivšim saborcima da "poslednjih meseci delujete kao omladina SzS, što je u redu, ali nazovimo onda stvari pravim imenom".

 

 

Ako je suditi po tekstu, čini se da Stanojkoviću SzS u najmanju ruku smeta, a to se može zaključiti iz nekoliko njegovih opservacija.

On je tako organizatorima uputio poruku da nije fer prema narodu koji je šetao i bio željan promena, da budu "produžena ruka SzS" koji, poturajući svoje ideje i interese, sve predstavlja kao "volju građana koji su šetali godinu dana".

Takođe, dodao je i da zna da "neki od organizatora protesta danas samo rade za SzS, a da još nisu ni učlanjeni ni u jednu stranku".

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić
Branislav Trifunović

Kako je kazao, u protestima koji traju punih godinu dana svake subote na beogradskim ulicama on je video jedinu šansu za promenama, ali i da je za sve ideje koje je imao i predlagao, trebalo dosta vremena da budu "usvojene", pa smatra da je sada, "malo kasno za to".

Prema njegovim rečima, dobrih ideja je bilo sa svih strana, i od Sergeja Trifunovića, njegovog brata Baneta Trifunovića, Jelene (Anasonović), Nikole Koja. . .

 Međutim, sve dobre ideje su uvek zaustavljane i sečene u korenu zbog toga što nisu odgovarale Savezu u tom trenutku, a vi ste to dopuštali, i spletkarili da bi odstranili neistomišljenike iz organizacije (pa između ostalih i mene) - naveo je Stanojković, upitavši takođe, "kako onda, nakon svega, možete izaći u medije i reći da ste "samo svoji" i da ste "ničiji"?

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Marko Bastać

Obraćajući se organizatorima on je konstatovao da je njihova reakcija izostala kada je javnost saznala za "Bastaćevu tetku iz Emirata", a da je više puta javnost "podizana" kada je pričano o "Vulinovoj tetki iz Kanade" što je, prema njegovom mišljenju, malo čudno za novonastalu političko-aktivističku organizaciju, kakvo bi trebalo da je udruženje "1 od 5 miliona".

- Vaš je komentar izostao i na raspuštanje odbora DS-a od pre neki dan, ali i na zabrane srodnim organizacijama da govore ili vode proteste po gradovima širom Srbije. Komentar je izostao i nakon satanizovanja Jelene Anasonović, i javnog linča kroz koji je prošla zbog intervjua u "Blicu" - istakao je on.

 

 

Takođe, smatra kao lošu ideju SzS da bez pokušaja da se politički život i izborni proces normalizuju proglasi bojkot, i javno se pita kome to ide u korist.

- Šta mislite kome to ide u korist. Kome ide u korist kada sve manje stranke koje nemaju finansije propadnu zbog bojkota? Narodu? - upitao je.

RepublikaFoto: youtube.com/ Sloboda NARODU!
Jelena Anasonović

Stanojković je rekao da se nada da se, zbog ovih javnih pitanja upućenih organizatorima protesta "1 od 5 miliona", "krv neće preslikati i na njegove ruke" kao što su, kako je naveo, "organizatori poručili nakon intervjua Jelene Anasonović "Blicu".

- Da li ste svesni da sve dok se držite tog protesta, i dok ga održavate u životu sa 200 do 1.000 ljudi na ulicama, ne dajete šansu drugim ljudima da naprave novi i pravi narodni pokret koji bi ličio na onaj iz decembra 2018. - upitao je on.

Na početku svog pisma Stanojković kaže da je ono zapravo reakcija na tvit "1 od 5 miliona", "jer ste baš danas pozvali sve saborce da se oglase".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Voja

04.12.2019 19:56

Protesti su učvrstili Vučićevo mesto u fotelji. Sve su radili protiv sebe, da su neki posumnjali da ih vlast plaća.

Odgovori 10 0