Vučić sutra na telefonu s Merkel, tri državnika za tri dana

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

04.12.2019

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sutra, nakon susreta sa predsednicima Rusije i Belorisije, koje je imao danas i juče, razgovarati i sa nemačkom kancelarikom Anegelolm Merkel. Vučić je u razgovoru sa srpskim novinarima, nakon razgovora ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Sočiju, precizirao da će taj razgovor sa nemačkom kancelarkom biti telefonski.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić

- Sutra ću razgovarati. Sutra idemo na otvaranje radova za jedan autoput, potpisujemo ugovor za Moravski autoput, dakle drugi autoput. To su velike vesti za nas. I onda razgovor sa Angelom Merkel - rekao je predsednik na konstataciju novinara da će u samo tri dana razgovarati sa Lukašenkom, Putinom i Merkel i pitanje koji mu je od tih susreta bio najteži i koliko je važno za Srbiju razvijati odnose sa istokom i zapadom.

Predsednik je rekao da za odgovorne ljude nema lakih razgovora i lakih tema. - A koji mi je bio lepši neću i ne smem da govorim - kazao je predsednik i dodao da za odgovorne nema lakih razgovora, kao što za odgovorne ljude nema lakih izbora, sve je lako samo za one koji gube. Predsednik je poručio i da za one koji žele da pobeđuju nema lakih stvari.

Pitao je novinare da li žele da im priča i koliku je imao tremu i koliko se plašio da ne progreši u uvodnom govoru na ruskom ili na konferenciji za novninare. - Možete da zamislite, ... ima i tema koje nisu lake od gasa pa na dalje ... - rekao je Vučić i dodao da to ne znači da pod pritiskom smete lošije da reagujete i pravite velike greške.

- Ako nećete pod pritiskom da radite, nemojte da radite taj posao i nema filozofije. Odgovornost i ozbiljnost su za mene najvažnije reči, a to lako ili teško ne poznajem - rekao je da je za njega sve teško pa i ispiti na fakultetu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Ana

04.12.2019 16:25

Vucica i na istoku i na zapadu postuju neuporedivo vise nego bilo kog predsednika u okruzenju.

Lara

04.12.2019 16:53

Srbija svojom odgovornom politikom sve vise zadobija paznju velikih svetskih sila.

Dario

04.12.2019 18:59

Ovo je dokaz da Srbija zeli saradnju sa istokom i zapadom, da bude nezavisna.

boban

04.12.2019 20:32

Vucic je postao veliki drzavnik postovan u celom svetu!