Aleksandar Antić: Mediji ne smeju da se poigravaju motivom ubistva šefa države

Autor:

Vesti

30.11.2019

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Karikatura na naslovnoj strani lista "Danas" na kojoj se posle samo nekoliko dana ponavlja motiv sa puškom uperenom u predsednika Srbije Aleksandra Vučića, morbidna je i nedopustiva poruka javnosti da je takva mogućnost dozvoljena", rekao je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić povodom skandalozne naslovne strane lista Danas.

RepublikaFoto: Ministarstvo rudarstva i energetike
Aleksandar Antić


- Ovakva poruka nije samo stav autora, već i stav cele redakcije lista Danas, što ne bi smelo da ostane bez osude profesionalnih novinarskih udruženja. Igranje sa motivom ubistva prvog čoveka Srbije nije stvar medijskih sloboda, već je brutalno podsećanje na ne tako davno vreme kada su ubistvu premijera prethodili novinski naslovi poput "Ako Đinđić preživi, Srbija neće" i sličnih. Nije u pitanju ni solidarnost sa nedeljnikom NIN i njegovom naslovnom stranom sa puškom uperenom u Predsednika, već pokušaj da se taj motiv učini dozvoljenim, normalnim i svakodnevnim. Srbija sebi ne sme da dozvoli ovakvo poigravanje sa tragičnim događajima iz svoje bliske prošlosti - stoji u saopštenju Antića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Živojin

30.11.2019 16:00

Mediji stvorili atmosferu linča i atentata. Svi osluškuju kada će atentat. Treba pojačati bezbednost važnih ličnosti i hapsiti one koji prete i nasrću.

Odgovori 14 0
Zara

30.11.2019 20:32

Naravno da ne smeju.

Zara

30.11.2019 20:37

Drzava mora da sankcionise ovo.