(VIDEO) Stefanović: Na prelazu Preševo zaplenjeno 7,8 kilograma heroina!

Autor: Tanjug

Vesti

30.11.2019

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je danas na vanrednoj konferenciji za medije da je noćas naša granična policija na prelazu Preševo zapelnila 7,8 kilograma heorina.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nebojša Stefanović

- Prethodne noći je sprovedena dobra akcija MUP-a. Pripadnici granične policije su na prelazu Preševo uhapsil albanskog državljanina L.B. (29) i zapleniili 7,8 kg heroina. Ovo je dobra akcija policije pošto nisu bile tako česte ovako velike zaplene - rekao je Stefanović u Palati Srbija.

Kaže da je prilikom pretresa mercedesa nađen heroin u 15 paketa i da je verovatno albanski držaljvanin trebalo da ga prenese u Zapadnu Evropu.


Ministar je pohavalio rad profesinalca iz policije i istakao da su pokazali požrtvovanosti i profesinalan odnos u borbi protiv narkotika.

Kako je rekao, u prethodne dve godine je zaplenjeno po više od četiri kilograma narkortika, a ove godine do 20. novembra MUP i tužilašstvo su uhapsili i zadržali 778 osoba zbog krivičnoh dela za distribuciju narkotika.

- Skoro 9.000 krivičnih prijava je podneto iz oblasti droge, tu se radi o licima koja su privedena zbog posedovanja, a oduzeto je do 25. novembra više od 6,2 tone narkotika od čega je bila rekordna zaplena - više od 150 kg heoroina. Takođe, procesuirno jr i razbijeno 11 kriminalnih grupa - naglasio je Stefanović.

Zahvalio je svima iz policije koji su doprineli da se pošalje snažna poruka onima koji se bave trgovinom narkoticima ne mogu da prođu u Srbiji ni na koji način.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Mirjana

30.11.2019 09:43

Jos jedna uspesna akcija MUPa u borbi protiv kriminala.

Mrvica

30.11.2019 09:45

Država mora uložiti veće napore u borbi sa dilerima.

Tami

30.11.2019 11:29

Jos jedna u nizu uspesnih akcija srpske policije.

Pex

30.11.2019 12:21

Sam uspeh za uspehom. Sta reci sem bravo! Vidi se da se ulazu napori nase policije. Samo tako nastavite.