Palma predlaže izmenu poslovnika Skupštine Srbije: Ima li igde na svetu da ne idete na posao, a da primate platu?!

Autor: Republika

Vesti

28.11.2019

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Marković Palma osvrnuo se na činjenicu da predstavnici opozicije bojkotuju rad parlamenta, a da uredno podižu plate i dnevnice. On se pita da li to tako može da funkcioniše bilo gde na svetu i predlaže da se poslovnik promeni upravo kako bi se izbegle ovakve i slične situacije.

RepublikaFoto: Republika
Dragan Marković Palma

- Nijednog od poslanika iz opozicije još nisam čuo u Skupštini Srbije da, kada se predloži neki zakon, da oni kažu "moja partija i ja kao opozicionar imam bolji predlog". Ne. Njihovi programi su da nasilno ulaze u institucije, da tuku žene, da pale knjige i na taj način stvaraju ružnu sliku o Srbiji koja odlazi u svet i to može da smanji broj zainteresovanih investitora, koji bi mogli da pomisle da je u Srbiji politička nestabilnost - rekao je Marković.

Kako on tvrdi, baš naprotiv u Srbiji postoji i politička i ekonomska stabilnost.

- I ja sad pitam deo opozicije koji  bojkotuje rad parlamenta "kako to da nikada ne zakasnite da odete na blagajnu da podignete dnevnice i platu, a  ne radite". Može li to u bilo kom gradu u Srbiji ili bilo gde u svetu da ne idete na posao, a da vam poslodavac da platu. Oni kažu "to je naše pravo po poslovniku". Taj poslovnik mora da se izmeni i to će biti moj predlog. Ko je od poslanika stalno zaposlen u Skupštini Srbije, a tri dana ne dođe na posao i za to nema opravdanje od lekara ili ako ne opravda izostanak zbog neke više sile, taj ostaje bez posla - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma na tribini Jedinstvene Srbije u Narodnom pozoritšu u Šapcu, kojoj je prisustvovalo više od 500 građana Šapca.

RepublikaFoto: Republika
Tribina u Šapcu

- Ako hoćeš da radiš i ako znaš šta su ti prioriteti i ako znaš kako se pare zarađuju, onda taj grad ili ta opština imaju dobru budućnost - poručio je Marković i dodao da je Jedinstvena Srbija porodična partija čiji su simboli otac, majka i deca.

Tribina je organizovana povodom redovne Izborne skupštine Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Šapcu, na kojoj je za predsednika izabrana diplomirani pravnik Milica Vasić. Tribini su prisustvovali i potpredsenici Jedinstvene Srbije i narodini poslanici, Vojislav Vujić i Đorđe Kosanić, portparol Jedinstvene Srbije, Života Starčević, predsednica Gradskog odbora SPS u Šapcu, Maja Milićević i predsednik Pomoravskog okružnog i Gradskog odnora SPS u Jagodni i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Emil

28.11.2019 17:13

Dobar predlog. Ali da ne bude samo privaljivanje i odmah odlazak iz Skupštine u grad.