Amerikanac koji je dobio srpski pasoš Novakov sponzor i kum njegovog strica

Autor:

Vesti

27.11.2019

06:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikanac Ronald Vejn Barkl (67) dobio je pasoš Republike Srbije samo godinu dana pošto je postao počasni konzul naše zemlje u saveznoj državi Montani. On je i kum Novakovog strica Gorana Đokovića, kome je bio gost na svadbi u Monaku, ali tu nije kraj njegove povezanosti sa prodicom Đoković.

RepublikaFoto: Printscreen
Ronald Vejn Barkl odmah pored Pi Didija

Barkl je u američkim krugovima poznat kao uticajan čovek u Holivudu, prijatelj je sa oskarovcem Leonardom Dikapriom, a svoje bogatstvo stekao je na pošten način. Naime, on je još kao 13-godišnji dečak počeo da radi u piljari kod svog oca, da bi zatim stvaranje svoje imperije, koja se procenjuje na 1,5 milijardi zelenih novčanica, započeo 1986. osnivanjem investicione firme "Jukaipa".

Investicije u prehrambene kompanije

Prema navodima Forbsa, najnoviji srpski milijarder je prvenstveno ulagao u privatne kompanije koje trguju hranom, a zatim investirao u razne oblasti kao što su logistika, skladištenje i bezbednost namirnica.

- Osim toga što je poslovni čovek, on je već dosta toga uradio na povezivanju poslovnih ljudi iz SAD sa Srbijom. Već ima određene ideje koje mogu biti realizovane jer u svetu biznisa najmoćniji su kontakti, a Barkl je čovek koji želi da razgovara, da svoje zamisli povezane sa Srbijom predstavi na pravi način ljudima koji su finansijski u rangu sa njim - otkriva za Srpski telegraf izvor iz diplomatskih krugova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Ističe da nimalo nije zanemarljivo što je jedna od glavnih spona sa Barklom porodica Đoković, čijeg popularnog sina sponzoriše upravo ovaj čovek.

- Poznato je da je Novak veliki srpski patriota, koji je posebno osetljiv na pitanje Kosova i Metohije i statusa naše pokrajine. Ako se uzme u obzir da je Barkl kum njegovog strica i prijatelj čitave familije, može se očekivati da blizak odnos sa Trampom još više približi kosovski problem američkom predsedniku - zaključuje naš izvor.

U Đokovićevom boksu

Barkl je 2011. na američkom otvorenom prvenstvu u tenisu US Open bio u loži Novaka Đokovića, odakle je bodrio Srbina rame uz rame sa reperom Pi Didijem. Novopečeni Srbin je tada žestoko navijao za našeg asa u mečevima polufinala sa Rodžerom Federerom i u finalu sa Rafaelom Nadalom. Pošto je te godine Đoković uzeo titulu, milijarder mu je organizovao gala žurku na koju su bile brojne zvezde američkog šou-biznisa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Izbrendirao Federera, Nadala, Šarapovu...

Ron Barkl je preko kompanije "Colonial Athletic Association" (CAA Sports) uspeo da izbrendira Novaka Đokovića, dajući mu savete na prijateljskoj osnovi, a ovaj mu je uzvratio predstavljajući CAA četiri godine. Među klijentima koji su uspešno sarađivali sa ovom kompanijom su i druge teniske zvezde poput Rodžera Federera, Rafaela Nadala, Marije Šarapove...

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Deka

27.11.2019 11:21

Dobrodošao Ronalde, Srbine!