Ružić: Saradnja Srbije i Francuske za bolje usluge za građane

Autor:

Vesti

26.11.2019

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović posetiće sajam Nedelja inovacija u upravi, koji se održava u Parizu ove nedelje. Poseta je organizovana na poziv ministra uprave Francuske Olivijera Dusopta.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Branko Ružić

Tokom posete, Ružić i Jovanović razgovaraće sa gospodinom Dusoptom i posetiće različite institucije koje u nadležnosti imaju uvođenje digitalizacije u rad javne uprave. 

Ružić je tim povodom podsetio da su dva ministarstva nadležna za javnu upravu potpisala Sporazum o saradnji tokom posete Makrona čime je trasiran put razmene iskustava, znanja i primera dobre prakse. 

- Francuska je uvela različita IT rešenja kako bi bolje upravljala kadrovima, javnim evidencijama i samim tim donosila kvalitetnije politike - rekao je ministar.

Jovanović je istakao da je Srbija ostvarila značajan napredak u radu javne uprave zahvaljujući postavljanju digitalizacije kao jedno od prioriteta Vlade.

- Iskustvo Francuske nam je važno kako bi ispunili naš cilj da građanima i privredni omogućimo najsavremenije usluge eUprave i da javnu upravu transformišemo u službu građana - rekao je Jovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading