Jovanov: Janković je opsednut smrću

Autor:

Vesti

24.09.2017

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saša Janković kao da je opsednut smrću. Tako je njegov pokret lažnu vest koja se pojavila na društvenim mrežama, gde se i inače mogu naći razne izmišljotine, da je pucano na Jankovića iskoristio da se oglasi saopštenjem u kom to dovodi u vezu s navodnom ugroženošću opozicionih lidera u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug
PSG koristi svakakve izmišljotine za političku kampanju

Vrlo brzo nakon što je nekoliko korisnika Tvitera raširilo da je u petak uveče navodno pucano na Jankovića, pa je zbog toga policija blokirala Beograd, oglasio se i njegov Pokret slobodnih građana iako ova vest nije objavljena ni u jednim novinama ili na televiziji:

- Želimo da verujemo da proturanje ovako opasnih i uznemirujućih lažnih vesti ne predstavlja pripremu javnosti za ono što bi moglo da usledi. Nadamo se da pokazna vežba policije i blokada čitavog Beograda nema za cilj uvođenje budućeg policijskog časa niti obračuna sa opozicijom i građanima koji misle svojom glavom - reagovao je Srđan Škoro, član Predsedništva PSG na sajtu pokreta.

S druge strane, potpredsednik SNS Milenko Jovanov konstatuje da Janković širi zadah smrti kad god negde nešto kaže ili se pojavi.

- Kad nije tako, onda ima bar aluziju na smrt u svojim porukama. Pošto je do sada smrt prizivao drugima, pozivajući narod na ulično nasilje, odjednom se setio da bi mogao sebe da ubije. On i njegov pokret nemaju nikakav program i sve što nudi je smrt - kaže Jovanov.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić objašnjava da je "pucanje na Jankovića" tipičan primer lažne vesti kako bi se izazvala atmosfera opšte nesigurnosti.

- Prvo aktivisti Jankovićevog pokreta iskoriste policijsku akciju koja sa Jankovićem nema veze da bi preko društvenih mreža ubacili laž - da je "neko" pucao na Jankovića. Potom se oglasi Jankovićev PSG zagonetnim saopštenjem da je "živ i zdrav", a onda pojedini listovi krenu da prave temu od svega toga. U pitanju je namerno izazivanje atmosfere opšte nesigurnosti, pravljenje žrtve od Jankovića i podizanje antivučićevskog raspoloženja. Vrlo neodgovorno i za društvo štetno ponašanje Saše Jankovića i njegovih saradnika - zaključio je Krstić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Nina

24.09.2017 17:53

Jovanovic je covek pun mrznje i zlobe.

Mićko

24.09.2017 17:56

Odavno je poznato da Janković ne misli svojom glavom nego se drži scenarija na koji se obavezao kad je dobio novac od stranih službi.

Uros

24.09.2017 18:04

Ovaj Jankovic mi se nikad nije svidjao... Nekako je mracan...

Joki

24.09.2017 18:05

Jankovic je sramota za ovu zemlju