Pravi primer fašizma: Lancima brane Malom da uđe u ministarstvo

Autor:

Vesti

26.11.2019

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prevršili svaku meru! Predstavnici opozicije lancima su juče blokirali vrata Ministarstva finansija kako bi sprečili ministra Sinišu Malog da uđe u zgradu! Lance na ulaz su postavili aktivisti Inicijative "Ne davimo Beograd", ali je obezbeđenje zgrade brzo reagovalo i iseklo lance da bi omogućili zaposlenima da se normalno kreću.

RepublikaFoto: ST/Vlada LUKIĆ
Siniša Mali

OSTAJE U VLADI

Predstavnici "Ne davimo Beograd" poručili su da im je cilj bio da spreče ministra Malog da uđe u ministarstvo jer je, kako su naveli, dokazani plagijator i učesnik brojnih afera u kojima je na raznovrsne načine radio protivno interesa građana i građanki.

Oni traže i da ministar finansija podnese ostavku na tu funkciju posle odluka Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu.

Komentarišući potez inicijative, potpredsednik SNS Milenko Jovanov ocenjuje da je to samo još jedan u nizu performansa opozicije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milenko Jovanov

- To su svi ti njihovi performansi koji su u svojoj biti fašistički jer se pokušava ograničiti kretanje ljudi, i to svim zaposlenima u ministarstvu, ne samo ministru Malom. Zahvaljujući Jeleni Anasonović, jednoj od organizatora protesta "1 od 5 miliona", imali smo i priliku da vidimo ko smišlja i planira te performanse - istakao je Jovanov za Srpski telegraf.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević poručio je da je ovo sramna kampanja koja se već godinama vodi u medijima protiv Malog.

- Mali i njegova porodica su meta najgorih napada. Radio sam s njim pet godina i znam da je sjajan, stručan i obrazovan čovek, a iza svega očigledno stoji najgrublja politička zloupotreba od opozicionih predstavnika - istakao je on.

Premijerka Ana Brnabić poručila je da će Siniša Mali ostati u Vladi.

- Odluka Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu je politička - kratka je bila Brnabić.

RepublikaFoto: twitter.com/printscreen
Na brutalan način onemogućen je rad ministru Siniši Malom

POLITIČKA ODLUKA

Ministar prosvete Mladen Šarčević poručio je da on Malom, da mu je šef, ne bi dozvolio da podnese ostavku.

- Cela priča oko Sinišinog doktorata se obojila politikom. Njegovo je moralno pravo kako će on da postupi, ja ne odlučujem o takvim stvarima, mogu samo kao građanin da dam svoje mišljenje, a ja ne bih dovodio u pitanje ono što Mali radi jer obavlja odličan posao. Odvojene su stvari ono što Mali obavlja kao ministar i njegovo usavršavanje kao akademskog građanina. Posledice bi trebalo da snose oni koji su dozvolili da se politika meša u visoko obrazovanje - rekao je ministar.

REAKCIJE

Aleksandar Martinović, šef poslaničke grupe SNS

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Svaki pravnik zna da u svakom upravnom postupku ne možete da donesete konačnu odluku dok se ne reši po žalbi. Žalba Malog na odluku etičke komisije univerziteta uopšte nije razmatrana, a o tome rektorka ćuti

Đorđe Milićević, potpredsednik Republičke skupštine

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Ako iza odluke odbora univerziteta stoji politika, a mi smatramo da stoji, onda se tu radi o stravičnoj kampanji protiv Malog i njegove lične i stručne diskreditacije

Predrag Jeremić, urednik portala Embargo

RepublikaFoto: youtube.com/ Goli Zivot TV HAPPY
Tekst potpisa

Lanci su dobra simbolika, samo su zakasnili, trebalo je da ih stave na sve one koje su podržavali 12 godina, a koji su upropastili ovu zemlju

Marko Matić, istraživački novinar

RepublikaFoto: Tanjug

Posle političke odluke o doktoratu Malog bilo je očekivano da deo opozicije nastavi s političkom eksploatacijom te priče. Nadležni organi pak ne smeju da dozvole nasilne i nezakonite akcije poput pokušaja nasilnog zatvaranja Ministarstva finansija

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Ovakve akcije opozicije nisu ništa drugo nego novi jalov pokušaj da sakupe neki politički poen pošto nikakav drugi program nemaju. Za mene je pitanje doktorata privatna stvar Siniše Malog

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
zlatkom954

26.11.2019 06:09

Duboka država !

plavicuperak

26.11.2019 07:55

Nedopustivo ponasanje, treba ih sve sankcionisati.

Odgovori 11 1
Dajana

26.11.2019 08:01

Opozicija na sve nacine pokusava da narusi mir ali to se ne sme dozvoliti

Odgovori 11 1
minja

26.11.2019 08:27

Opozicija je prevrsila svaku meru...

Odgovori 11 1