Prijava protiv Bastaća Agenciji za borbu protiv korupcije!

Autor: Republika

Vesti

25.11.2019

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Beograd podneo je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavu za sukob interesa protiv predsednika opštine Stari Gradi Marka Bastaća, na osnovu nalaza budzetske inspekcije grada.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Marko Bastać

U prijavi stoji da je uzbunjivač D.U. tokom postupka uzbunjivanja izneo, između ostalog, navode da je prilikom sklapanja ugovora i angažovanja pojedinih lica, od kojih su neki i odbornici Skupštine opštine Stari Grad, oštećen budžet Grada Beograda, rekla je Tanjugu načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić.

Kako je rekla, imajući u vidu da je budžetska inspekcija Grada Beograd, izvršila kontrolu i utvrdila nepravilnosti, u prijavi se traži da Agencija, u okviru svoje nadležnosti, postupi i utvrdi da li su prilikom angažovanja, odbornici Skupštine opštine Stari Grad bili u sukobu interesa.

Inače, Budžetska inspekcija Grada, početkom novembra, podnela je protiv Bastaća krivičnu prijavu Posebnom odeljenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za borbu protiv korupcije, nakon što je, kako se navodi, utvrdila nepravilnosti u vanrednoj kontroli materijalno-finansijskog poslovanja opštine Stari grad za 2018. godinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Miki

25.11.2019 15:08

Doslo vreme da Bastac odgovara za svoje korupcionaske afere.

uki

25.11.2019 15:08

Svi mi dobro znamo sta Bastac sve radi po Beogradu,sta je sve srusio i unistio...

jana

25.11.2019 15:10

Prijava nego sta, Bastac ko sta radi samo rusi sve sto je do sad postigla ova vlast.

Andrijana

25.11.2019 15:58

Potrebno protiv svakoga podneti prijavu za svaku malverzaciju i mutnu radnju.