Dačić o Vučićevoj inicijativi: Dobro je potvrditi kurs vojne i političke neutralnosti

Autor: Tanjug

Vesti

24.11.2019

23:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, povodom inicijative predsednika Srbije Alaksandra Vučića da se u parlamentu usvoji deklaracija o političkoj nezavisnosti i vojnoj neutralnosti zemlje, ističe da je dobro to uraditi u situaciji kada jačaju pritisci na našu zemlju.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Ivica Dačić

Dačić za Novosti podseća da Srbija već godinama vodi nezavisnu politiku, pritom negujući dobre odnose sa mnogim državama.

- Ali u situaciji kada jačaju pritisci na našu zemlju da se svrstavamo u određene tabore, ili da prekinemo prijateljske veze sa nekim državama, dobra je odluka da se kurs vojne i političke neutralnosti potvrdi i kroz posebnu deklaraciju - rekao je Dačić.


Uveren sam, kaže on, da u Narodnoj skupštini postoji ogromna većina koja će podržati da se učvrste pozicije koje nam garantuju da mogu da se donose odluke, a koje su prevashodno u interesu našeg naroda i države.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
natasa

25.11.2019 08:11

Srbija vodi jasnu i odgovornu politiku

Alexa

25.11.2019 08:33

Mnoge treba upoznati sa činjenicom

boki

25.11.2019 08:48

Svako je dobro obezbediti nasu zemlju...

ceca

25.11.2019 08:52

naša zemlja zna svoj put i poštuje svoje prijatelje