ŠIPTARI PONOVO POKAZALI DA NE ZNAJU ZA FER IGRU! Konačni rezultati izbora na KiM sutra, bez glasova iz centralne Srbije!

Autor: Tanjug

Vesti

24.11.2019

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Centru za prebrojavanje glasova u Prištini danas je završeno ponovno brojanje glasačkih listića sa 1.407 biračkih mesta na nedavnom izborima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Priština

Portparol Centralne izborne komisije (CIK) Valjmir Eljezi izjavio je da bi konačni rezultati mogli biti potvrđeni sutra, uz napomenu da još nije poznato da li je izborni prag prešla koalicija otkupljena oko NISMA Fatmira Ljimaja.

Kako prenosi Kosovo onlajn, Eljezi je rekao da će CIK sačekati potvrdu Izbornog panela za žalbe i predstavke pre nego što potvrdi konačne rezultate.

- Završeno je ponovno brojanje listića sa 1.407 biračkih mesta, nakon 12 dana, ali sačekaćemo i potvrdu IPP i Vrhovnog suda, nakon čega ćemo potvrđene rezultate objaviti na web stranici CIK-a - rekao je Eljezi.

S druge strane, NISMA tvrdi da je prešla izborni prag i da će imati poslanike u budućem sazivu Skupštine Kosova.

Prema odluci Izbornog panela za žalbe i predstavke, prebrojano je 1.407 glasačkih kutija, dok su glasovi iz Srbije isključeni iz konačnih rezultata izbora.

Očekuje se da sledeće nedelje CIK potvrdi konačne rezultate nakon čega počinje proces formiranja tzv. kosovske vlade.

Nezadovoljni rezultatima mogu da se žale i Ustavnom sudu tzv. Kosova.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading