STEFANOVIĆ: Novih 10 vozila Hitne pomoći!

Autor: blic.rs

Vesti

24.09.2017

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Služba za centralizovane javne nabavke pokrenuće sledeće nedelje nabavku 10 vozila za potrebe zdravstvenih ustanova, čiji je osnivač grad Beograd.

RepublikaFoto: Tanjug
Stefanovć obezbeđuje zdravstvo po celoj Srbiji

Planom nabavki biće predviđena nabavka osam putničkih vozila, i to za Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć i Dom zdravlja Lazarevac, kao i dva kombi vozila takođe za Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da se ovom nabavkom nastavlja unapređenje kvaliteta zdravstva koje je dugo bilo zapostavljeno.

- Prošle godine smo nabavili sedam sanitetskih vozila za hitnu pomoć. Takođe, pre toga nabavili smo i 12 vozila za prestoničke Domove zdravlja. Napravili smo dobar plan da konstantno ulažemo u ovu oblast kako bi pacijenti znali da mogu da dobiju brzu i efikasnu pomoć svog lekara - istakao je Siniša Mali.

On dodaje da se posebno vodi računa o tome da se podjednako ulaže u centar grada, kao i u prigradska naselja.

- Cilj nam je da svi sugrađani imaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu. Tokom prošle godine u svih 16 Domova zdravlja u gradu smo imali radove manjeg ili većeg obima - kaže gradonačelnik i podseća da je pre nekoliko meseci otvoren nov Dom zdravlja u Malom Mokrom Lugu, pre toga i Dom zdravlja u Jajincima i ambulanta u naselju Stepa Stepanović, te najavljuje da će u oktobru biti otvoren i Dom zdravlja na Labudovom brdu.

Osim toga, planovi za sledeću godinu govore i početku izgradnje Doma zdravlja u Borči i u Ugrinovcima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading