Vučić pokazao ceo dokument u vezi sa izvozom oružja

Autor: Republika

Vesti

23.11.2019

11:30 >> 12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon učešća na četvrtom Regionalnom forumu mladih lidera u Novom Sadu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić demantovao je danas pokušaj opozicije da državi Srbiji pripiše prodaju oružja Ukrajini i pokazao dokumenta koja svedoče da je u tom navodnom slučaju oružje zapravo prodato firmi "Natan" iz Poljske, da je sve urađeno po zakonu, ali da je Srbija ipak ukazala na mogućnost da Natan nije krajnji korisnik.

Vučić je rekao i da je u tom poslu učestvovala upravio kompanija u kojoj radi bivša direkorka Krušika, majka lažnog uzbunjivača Obradovića.

On je, na pres konferenciji u Novom Sadu, rekao da je opozicija objavila praktično zaglavlje jednog dokumenta, čime sugeriše prodaju srpskog oružja Ukrajincima, dok ostatak dokumenta, koji je pokazao novinarima, svedoči kome je oružje stvarno prodato i kakva je uloga majke Obradovića, te da je BIA izvestila vrh države, a Srbija rusku službu, o mogućnosti da oružje neće završiti u Poljskoj.

Vučić je pokazao i ugovor i dozvolu koje je dalo Ministarstvo trgovine firmi Tehnoremont Petra Crnogorca i majke, kako je Vučić rekao, "lažnog uzbunjivača iz Krušika".

- Srbja je uradila sve po zakonu, kranji korisnik je Natan, kompanije ''gospođe Mame'' i gospodina Petra Crnogorca, a mi, sa osnovnom sumnje da će to neko da reeksportuje upoznajemo pripadnike ruske službe - rekao je Vučić

Marinika Tepić je juče objavila deo dokumenta protokola sa sastanka u krušiku na kojem se navodi "poseta predstavnika INO partnera iz Ukrajine".

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Jasna

23.11.2019 12:12

Sve ima za cilj narusavanju ugledu nase namenske industrije.

Odgovori 18 0
Milen

23.11.2019 12:34

Kod Vucica je sve transparentno! Sve ostalo se svodi na bezuspesne pokusaje narusavanja ugleda nase drzave

Odgovori 16 0
Tasa

23.11.2019 12:48

Lažna afera SzS, sa lažnim uzbunjivačem, koja je ozbiljno pretila da naruši dobre prijateljske odnose Srbije i Rusije, razotkrivena je i dokazano je da nema nikakvih tajni, već je to još jedan propao pokušaj Opozicije u Srbiji da naruši ugled svoje zemlje u svetu.

Odgovori 15 0
Mirjana

23.11.2019 12:50

Za razliku od opozicije koja izmislja afere zeleci da destabilizuje Srbiju, Vucic ima dokaze za svoje izjave kojima brani Srbiju.

Odgovori 17 0