(FOTO) Vučić dočekao predsednika Makedonije uz najviše svečanosti

Autor: Tanjug

Vesti

22.11.2019

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić priredio je danas svečani doček za predsednika Severne Makedonije Stevu Pendarovskog, koji boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji.

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ
Stevo Pendarovski i Aleksandar Vučić

Nakon dočeka, ispred Palate Srbija, uz svečanu Gardu Vojske Srbije i intoniranje himni dve zemlje, počeće tet-a-tet razgovor Vučića i Pendarovskog, a potom ce uslediti plenarni razgovori delegacija Srbije i Severne Makedonije, koje ce predvoditi predsednici dve zemlje.

Nakon toga, uslediće obraćanje Vučića i Pendarovskog.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Kako se očekuje, oni će razgovarati o mnogim temama od zajednickog interesa za obe zemlje, pre svega o politickim, bezbednosnim i ekonomskim pitanjima.

Neizostavan deo razgovora biće i "mali šengen", inicijativa predsednika Srbije u čijoj osnovi su četiri ključne slobode - kretanje ljudi, kapitala, robe i usluga, s ciljem da se otklone trgovačke barijere i da se olakšaju kretanje i trgovina u regionu.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Predsednik Severne Makedonije je uoči prve zvanične posete Beogradu rekao da Srbija i Severna Makedonija, kao dve susedne i prijateljske zemlje koje nemaju otvorenih pitanja i dele zajednicku istoriju i strateški cilj – clanstvo u Evropskoj uniji, imaju istu viziju za budućnost.

Podsetio je da je deo posete uključuje i susret privrednih komora, što pokazuje posvecenost nastojanju da dve zemlje ojačaju trgovačku razmenu i ekonomsku saradnju.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Planirano je da se predsednik Severne Makedonije sastane sa predsednicom vlade Anom Brnabić i predsednicom parlamenta Majom Gojković.

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Anja

22.11.2019 10:20

Srbija svakim danom stice sve vise prijatelja

Miki

22.11.2019 10:21

Saradnja Srbije i Severne Makedonije je na visokom nivou.

Nina

22.11.2019 10:50

Dobrodoslica i nadamo se dalja dobra saradnja!

Eva

22.11.2019 10:52

Divna saradnja dveju zemalja