VUČIĆ O ODNOSIMA SA RUSIJOM POSLE "ŠPIJUNSKE AFERE": Uveren sam da Putin o ovome nije bio obavešten

Autor: Republika

Vesti

21.11.2019

19:24 >> 19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Srbija neće menjati svoju politiku prema Ruskoj federaciji, uprkos aferi čiji je jedan od vinovnika ruski agent Georgi Kleban.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić

- Uveren sam da predsednik Putin nije bio obavešten o ovoj situaciji - rekao je predsednik nakon sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost.

S druge strane, on je rekao da je za ruskog ambasadora imao samo jedno pitanje - "zašto".

- Nisam video logiku u svemu - naveo je Vučić.

Vučić je takođe naglasio da Srbija ni jednim jedinim potezom nije ugrozila svoje prijateljstvo i bratske odnose sa Rusijom.

Takođe, Vučić je ponovio čvrstu opredeljenost Srbije za vojnu neutralnost.

- Srbija neće u NATO - rekao je Vučić.

 

Studenti, a ne ubice

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su dva mladića, koje je Kosovska policija označila kao osumnjičene u slučaju ubistva Olivera Ivanovića i pozvala javnost da ih identifikuje, zapravo studenti u Kosovskoj Mitrovici. Dodao je da su saslušani, da su se srpskim vlastima javili sami, da su došli s roditeljima, i da su bili spremni na poligraf.

Kosovska policija, nakon 22 meseca istrage, traži pomoć javnosti u identifikovanju dve osobe za koje navode da su osumnjičeni u slučaju ubistva Ivanovića, a koji su, kako tvrde, uslikani u severnom delu Kosovske Mitrovice na dan ubistva Ivanovića.

Vučić kaže da to pokazuje o kako je neozbiljnim ljudima reč u Prištini. Kaže da je iz arhive Bezbednosne agencije izvučena ta fotografija.

Reč je studentima, ni o kakvim ubicama, Ivanu Dimitrijeviću i Milošu Radosavljeviću - jedna rođen u Prokuplju sa prebivalištem u Kuršumliji, koji je student u Kosovskoj Mitrovici, na mster studijama, naveo je Vučić.

Miloš Radosavljević, iz prokuplja, takođe s prebivalištem u Kuršumliji, student je Tehničkog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, a povremeno boravi u studentskom domu u tom gradu, dodao je.

Vučić je rekao da su obojica ispitana, da su ih doveli otac i majka kad su videli fotografiju u medijima, kao i da su bili spremni na poligraf. Inače, bili su na kolokvijumu, dodao je.

Vučić je rekao da je istraga ubistva Olivera Ivanovića jedno od ključnih i prioritenih pitanja za Srbiju. Uprkos činjenici da ni na koji način nisu omogućili da vodimo racionalnu istragu, ni pristup licu mesta, dodao je.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Caca

21.11.2019 19:55

nikada nece biti naruseni srpsko-ruski odnosi, Rusija je uvek bila tu za Srbiju i tako ce i u buduce biti, ma koliko to nekima smetalo

Ivana

21.11.2019 20:42

Srbija ima jake službe bezbednosti koje ovakve stvari pomno prate i sasecaju u korenu.

Voja

21.11.2019 20:52

Rusija je uvek bila najveći prijatelj Srbiji

Baki

21.11.2019 22:39

Nista nece narusiti odnose Srbije i Rusije