Đilas i N1 unapred znaju izveštaj sa sednice Odbora za profesionalnu etiku o doktoratu Siniše Malog?

Autor: Alo

Vesti

21.11.2019

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu tek treba da donese odluku o validnosti doktorata ministra finansija Siniše Malog, čini se da je ta odluka već doneta, s obzirom na to da mediji koji nisu naklonjeni vlasti već najavljuju specijalne emisije u kojima će analizirati odluku koja će, po njihovim saznanjima, biti negativna. To za medije tvrde sagovornici iz akademskih krugova, piše Alo.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Siniša Mali

Naime, iako je sednica odbora najavljena danas za 10h, televizija N1 je već juče popodne najavila specijalnu emisiju sa sagovornicima koji već godinama osporavaju doktorat ministra finansija. Jasno je da takav koncept za njih ne bi imao smisla, da ne znaju da će odluka Univerziteta sa sigurnošću biti negativna - kaže sagovornik medija.

- Čudi i da je odluka doneta a da nisu uzete u obzir žalbe Malog i njegovih punomoćnika. Naime, oni su 15. novembra, tačno nedelju dana pre sednice, ukupno podneli tri žalbe, i pet odgovora na žalbe, koje bi komisija trebalo da uzme u obzir – dodaje sagovornik medija.

Naime, komisija ima ukupno sedam članova, a sa zamenicima ih ima ukupno 14. To je ukupno 14 ljudi koji treba da pročitaju žalbe, od kojih samo jedna ima 2.750 strana. S obzirom na to da je prosečna brzina čitanja 2 minuta po stranici, to je oko 6.000 minuta za jednog člana komisije, odnosno 100 sati. Ako se čita svaki dan po šest sati, to je 16,6 dana bez vikenda, što je otprilike tri nedelje.

Očigledno je da je odluka o doktoratu ipak politički motivisana, kao što je to ranije tvrdio ministar finansija Siniša Mali, i da je grupa okupljena oko SzS i televizije N1 već donela odluku.

Naime, podsećamo da su lideri opozicije Dragan Đilas i Sergej Trifunović, gostujući upravo na televiziji N1, rekli da su razgovarali sa rektorkom o doktoratu, te da im je ona na neki način obećala da će sve biti u redu, odnosno da će doktorat biti osporen. Podsećamo da su prethodno i politički motivisani studenti iz "1 od pet miliona" rektorki poručili da treba da položi diplomski ispit, odnosno da donese odluku da je doktorat plagijat.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Ana

21.11.2019 08:47

Kako neko unapred može da zna da li je nečiji doktorat lažan i kakvu će odluku doneti, ovo je samo još jedna laž i farsa opozicije za obmanu ljudi.

Malina

21.11.2019 08:48

Opozicija nema nikakvu podrsku i zato sire lazi

jana

21.11.2019 09:53

@Malina - kako se nesto unapred moze znati. opozicija nesto muti sa ovima pa zbog toga nesto kao zna.

srdjan

21.11.2019 08:53

Zaista sramota cime se sve sluze kako bi diskreditovali postenog coveka,medije,studente,sam rektorat...