MILJUŠ BI MORAO ZNATI DA ZAKON MORA DA SE POŠTUJE: Radoslav Marjanović bez okolišanja opleo po Đilasovom pulenu

Autor: Tanjug

Vesti

20.11.2019

17:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik šefa odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda Radoslav Marjanović reagovao je na izjavu člana Predsedništva Stranke slobode i pravde (S SP) Branka Miljuša o navodnim zloupotrebama policije i tužilaštva "u obračunu sa neistomišljenicima" ističući da su Miljušove optužbe potpuno neutemeljene i da predstavljaju pritisak na nadležne organe.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Radoslav Marjanović

Marjanović u pisanoj izjavi navodi da bi Miljuš protiv koga je Vesić podneo krivičnu prijavu, kao javni funkcioner, morao da zna da se zakon mora poštovati i da svaki pojedinac, bez obzira kojoj političkoj stranci pripada, mora da snosi odgovornost za svoje postupke.

- Potpuno neutemeljene optužbe na račun tužilaštva i policije su očigledno pritisak na nadležne organe i posledica Miljuševe autoprojekcije, jer je odavno prošlo vreme partijskog sudstva i tužilaštva koje je DS na čelu sa Borisom Tadićem i Draganom Ðilasom ostavila kao rezultat skandalozne reforme pravosuđa o kojoj je i Evropska komisija u svojim izveštajima negativno pisala - naveo je Marjanović.

On navodi da je Miljuš po nalogu Dragana Ðilasa mesecima sa Markom Bastaćem učestvovao u brojnim besmislenim i destruktivnim akcijama na ulicama Beograda, od kojih, kaže, nijedan građanin nije imao koristi.

- Čupali su saobraćajne znakove, maltretirali radnike, demolirali gradilišta, nasilno su upadali u RTS, dolazili ispred zgrade u kojoj Vesić živi sa porodicom... i kao kulminaciju besmislenih i destruktivnih aktivnosti imali smo prilike da vidimo paljenje knjige, pokušaj linčovanja Gorana Vesića i pokušaj da se onemogući dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na RTS. I posle niza nasilnih i destruktivnih akcija se čudi što ga je neko pozvao na odgovornost - naveo je Marjanović.

 

 

Dodao je da bi Miljušu, kao članu Opštinskog veća Starog grada "bilo pametnije" da odgovori da li i on "podržava stavljanje kese na glavu, prebijanje i mučenje svog bivšeg kolege Lazara Lešnjaka, koje je Bastać organizovao".

- Da li i on, kao Dragan Ðilas, podržava kriminal i korupciju u opštini Stari grad iz čijeg budžeta je pronevereno skoro 200 miliona dinara i potrošeno na funkcionere, odbornike i aktiviste Slobode i pravde umesto na građane Starog grada - upitao je Marjanović.

Miljuš je ranije danas rekao da ga je pre dva dana policija tražila kod kuće, "da ga zovu na saslušanje", povodom Vesićeve prijave, ali da on nije bio kod kuće, pa su njegovoj ženi ostavili broj na koji treba da se javi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading