(VIDEO) Dragaš o špijunskoj aferi: Ovo je velika opasnost za našu zemlju!

Autor: Tanjug

Vesti

20.11.2019

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Međunarodnog instituta za bezbednost Orhan Dragaš ocenio je danas da snimak nove obaveštajne afere u Srbiji predstavlja alarm za srpske kontraobaveštajne službe, ako se dokaže da je autentičan.

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Pink Official
Orhan Dragaš

Dragaš u izjavi za Tanjug navodi da u obaveštajno-bezbednosnom svetu ne postoje prijateljske službe i naglasio da se naše bezbednosne, odnosno kontraobaveštajne službe, prema svakom obaveštajnom prodoru strane službe odnose kao prema neprijateljskom aktu - bez obzira da li je u pitanju ruska služba ili neka druga.

Dodaje da je identitet ruskog obaveštajca otkriven i da je on bio zvaničnik pri ruskoj ambasadi do prošle godine.

- Što se tiče srpskog oficira koji prima novac, identitet se mora hitno otkriti i oštro sankcionisati, to prvo mora učiniti VBA, a potom srpski pravosudni organi - navodi Dragaš.

Srbija je, kako upozorava, u ovo turbulentno vreme, kada se vode obaveštajni ratovi velikih sila, pogodna teritorija za regrutovanje saradnika, ali i kao "treća teritorija" za delovanje ruskih službi, jer se u Srbiji osećaju sigurno i kao kod kuće.

RepublikaFoto: youtube.com/Kdjuey Lskduf
Isečak iz snimka: Srbin drži kesu s novcem

Dragaš je uveren da je za nacionalnu bezbednost Srbije važno da osujeti mogućnost da postane moneta za potkusurivanje velikih sila i alat u rukama velikih obaveštajnih centara.

Ističe da nema dilemu da je afera velika opasnost za nacionalnu bezbednost naše zemlje.

Ruski diplomata je i pripadnik vojne obaveštajne službe Georgij Kleban akter snimka na kome se vidi kako daje novac jednom navodno visokopozicioniranom oficiru Srbije.

 

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading