HVALA TI, PRIJATELJU SRBIJE: Zahvaljujući Gujonu u Francuskoj objavljen strip "Dobrodošli na Kosovo"

Autor: Tanjug

Vesti

19.11.2019

22:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Francuskoj je objavljen strip "Dobrodošli na Kosovo" s ciljem da se glas srpskih žrtava čuje svugde na Zapadu, saopštio je osnivač humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Arno Gujon

Gujon je na svom nalogu na Instagramu naveo da je njegova organizacija podržala štampanje stripa koji prati život mladog Dimitrija, koji se iz izbeglištva vraća na Kosovo neposredno pre pogroma nad Srbima 2004. godine.

- Ova romansirana drama je sačinjena od realnih događaja i pokazaće francuskoj publici nedavnu istoriju Balkana iz drugog, manje pristrasnog ugla. Posle knjiga i časopisa, dokumetaraca i predavanja, ovo je još jedan korak napred, sa ciljem da se glas srpskih žrtava čuje svugde na Zapadu - napisao je Gujon.


On je naglasio da se, odmah po objavljivanju, strip "Dobrodošli na Kosovo" našao među najprodavanijim istorijskim stripovima u Francuskoj.

Gujon je na Instagramu objavio i fotografiju na kojoj u rukama drži strip i čestitao ekipi koja je radila na projektu, na čelu sa Nikolom Mirkovićem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading