POHLEPNI VEPAR IZ BAJČETINE TOMISLAV NIKOLIĆ! Šešelj objavio knjigu posvećenu kumu i bivšem predsedniku

Autor: espreso.rs, Republika

Vesti

19.11.2019

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj posvetio je knjigu kumu i bivšem predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću. Kao i neke ranije Šešelje knjige, i knjiga koja se bavi Nikolićem ima šokantan naziv - "Pohlepni vepar iz Bajčetine Tomislav Nikolić".

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL/ST/Đ.KOJADINOVIĆ/srs.rs
Na krv i nož: Vojislav Šešelj i Tomislav Nikolić

Šešelj je ovu knjigu promovisao pred Sajam knjiga, a označena je kao 169. delo lidera radikala.

U ovoj knjizi Šešelj se brutalno razračunacva sa nekadašnjim predsednikom i saradnikom, sa kojim već duži niz godina nije u dobrim odnosima.

Kako se objašnjava na sajtu Srpske radikalne stranke, knjiga predstavlja kolaž intervjua i javnih nastupa dr Vojislava Šešelja tokom novembra i decembra 2015. godine.

- Ovo je period predanog i upornog nastojanja autora da organizaciono obnovi Srpsku radikalnu stranku i povrati njen uticaj na političkoj sceni Srbije. Stoga se u knjizi smenjuje niz novinskih intervjua i nastupa na lokalnim televizijskim stanicama sa nizom konferencija za štampu, tribina i promocija prethodnih izdanja knjiga dr Vojislava Šešelja, te stenografskih zapisa sa sednica stranačkih organa - navodi se u objašnjenju na sajtu i dodaje:

Foto: srs.rs

 

- Upravo činjenica da su čitaocu dostupni necenzurisani stenogrami sednica organa Srpske radikalne stranke, govori o opredeljenju autora da na potpuno transparentan način zabeleži svoje političko delovanje i snažno doprinosi istoriografskoj vrednosti ovog dela.

Kao recezenti ove knjige pominju se funkcioneri Srpske radikalne stranke i narodni poslanici Vjerica Radeta i Miljan Damjanović, a autor predgovora je Mile Jovičić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading