(FOTO) Ljajić o bombonjeri "velika Albanija": Pogledajte kako izgleda "Kamila" koja je izazvala revolt potrošača u Srbiji!

Autor: Tanjug

Vesti

19.11.2019

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar trgovine Rasim Ljajić kaže da im nije poznat slučaj da u trgovinama u Srbiji postoje bombonjere koje su deklarisane natpisom - "Uvezeno sa Kosova", kako su to objavili beogradski mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Rasim Ljajić

Ni carinska, ni nadležne inspekcijske službe nemaju evidentirano da je takva roba legalnim kanalima ušla na teritoriju uže Srbije, izjavio je Ljajić.

Mediji su danas izvestili da veliki broj trgovinskih lanaca u Srbiji u svojoj ponudi ima bombonjere, na čijoj deklaraciji je jasno istaknuto da se radi o "uvozu sa Kosova", čime se krši Ustav Srbije i preporuke Ministarstva trgovine.

Navodno, te bombonjere su raspoređene u obliku "velike Albanije".

Mediji danima pišu o bombonjeri "Kamila" u kojoj su čokoladice poređane u obliku "velike Albanije"

Nadležni organi, analtičari i predstavnici Udruženja potrošača najoštrije su osudili prodaju ovakvog proizvoda u našoj zemlji i poručili da on pod hitmo mora da bude i sklonjen sa rafova.

- U prodavnici sam naišao na bombonjeru "Kamila", koja naoko izgleda lepo i odlučio sam da je kupim. Iskreno, nisam obratio pažnju na deklaraciju jer to nikada ne zagledam. Kada sam došao kući, slučajno sam pogledao i pao mi je mrak na oči. Na deklaraciji proizvoda koji sam kupio u Srbiji stoji zemlja porekla Kosovo. Nisam mogao da verujem da je neko to dozvolio - svedoči vidno razočaran građanin Srbije.

Analitičar i izvršni direktor Centra za međunarodnu javnu politiku Mišel Zubenica rekao je da ovakve stvari ne bi smele da se događaju u Srbiji i da bi ovaj proizvod što pre morao da bude sklonjen sa rafova.

U Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije naglašavaju da je ovakava način deklarisanja mimo svih zakonskih normi, ali i nepoštovanje građana naše zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading