Bastaćevo rukovodstvo proneverilo 2.000.000 evra

Autor:

Vesti

18.11.2019

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivše rukovodstvo Sportskog centra "25. maj - Milan Gale Muškatirović", pod kontrolom predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća, raznim malverzacijama uspelo je da napravi dug od gotovo dva miliona evra.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Marko Bastać

To je konstatovano u izveštaju budžetske inspekcije grada Beograda, koji sadrži čak 274 strane, na osnovu kog su podnete krivične prijave, a u nedelju uveče, nakon što je za ujutru zakazao konferenciju za medije na ovu temu, upućene su stravične pretnje novom direktoru centra Jovanu Kneževiću.

Kako je naveo Knežević, nedvosmisleno je potvrđeno da prethodni menadžment, baš kao i svi ostali pet godina unazad, nije upravljao ni domaćinski ni zakonito.

- Dug koji su napravili je gotovo dva miliona evra, bilo je mnogo nezakonitosti i nepravilnosti. Određenim lokalima je izdavan prostor bez ikakvog javnog nadmetanja, po principu dogovora, nekim lokalima je dozvoljena prenamena bez zakonskih uslova, za određena kašnjenja u plaćanju nekima nikad nije naplaćena zakonska kamata i budžet je tu oštećen za veliki novac. Ali ostaviću detalje nadležnim organima - poručio je Knežević i istakao da će novo rukovodstvo, uprkos svemu, uspeti da centar Novu godinu dočeka u plusu.

Neke od nepravilnosti

- GO Stari grad je isplatila na račun SC 2,96 miliona dinara za pokriće troškova osiguranja imovine kojom upravlja SC, pre usvajanja posebnog programa korišćenja opštinske pomoći
- SC je dao 543.628 dinara dobavljaču "Profi tim plus" iako dobavljač nije pružio dokaze da je izvršio uslugu

- Račune vredne 4,74 miliona dinara nije potpisalo odgovorno lice, čime bi se potvrdila verodostojnost

- Za celu 2018. godinu SC je potrošio novac na ime prevoza za dolazak i povratak sa posla angažovanih osoba iako one nisu imale zaključen ugovor sa centrom

- Omladinskoj zadruzi "Dis milenijum" plaćeno 441.580 dinara za angažovanje osoba za koje ne može da se utvrdi na kojim poslovima su radile, a istoj zadruzi je plaćeno 894.613 dinara za angažovanje radnika bez javne nabavke

 

 

Njemu su, kako je otkrio, preksinoć, kada je najavljena jučerašnja konferencija za medije, upućene pretnje smrću, za koje je rekao da ga neće poljuljati:

- Mene pretnje neće uplašiti, dobio sam pretnje smrću telefonom, sa nepoznatog broja, da neću dočekati Novu godinu. Sve sam prijavio policiji. Ono što je bitno jeste da nijedna vrsta pretnje meni, saradnicima, porodici na mene neće uticati.

Knežević je istakao da neće odustati jer u državi postoji red i neko ko može da ga zaštiti:

- Pretnje će i mene i moje saradnike motivisati da dodatno radimo jer to pokazuje da smo na dobrom putu. Sve i da se desi najgore, doći će neko drugi i uradiće sve što treba da se radi.

Mada poslovanje SC nije želeo da komentariše, Marko Bastać nam je samo poručio da je Knežević "čovek koji je dokazano kupovao glasove, za šta je kao nagradu dobio mesto direktora". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Miki

18.11.2019 18:13

Svako treba da odgovara za svoja dela.

Miloš

18.11.2019 18:23

Bastać je unazadio Beograd mnogo. Narod sve vidi...

kety

18.11.2019 18:30

Svi koji su učestvovali u malverzacijama trebaju biti kažnjeni, da se ova zemlja jednom za svagda očisti od načasnih ljudi koji gledaju samo svoj interes.

mile

18.11.2019 18:31

Kao sto je vec i receno, Bastac je kriminalac, pljacka narod Beograda i Srbije!