Ðurić: Kurti predstavlja opasnost za stabilnost regiona

Autor: Tanjug

Vesti

17.11.2019

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti iz dana u dan potvrđuje koliku opasnost predstavlja po stabilnost regiona i čitave Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Marko Đurić

On je rekao da Kurti, poručujući da ne želi razgovore s Beogradom, "već dijalog o dijalogu, što je eufemizam za potpuni izostanak dijaloga", pokazuje da je njegov jedini cilj, ne obezbeđivanje boljeg života Albancima, već nanošenje štete Srbiji i srpskim nacionalnim interesima.

- Njegova jasna namera je da u što većoj meri svojim fašističkim porukama i potezima ekstremizuje i militarizuje Albance kako bi u budućnosti svoj velikoalbanski projekat mogao da nametne pod pretnjom sile - naveo je Ðurić u saopštenu za javnost.

On je istakao da Srbija "nikada neće posustati pred pretnjama neprijatelja demokratije i mira, i uložiće politička, diplomatska i sva druga sredstva koja su joj na raspolaganju kako bi obuzdala piromana Kurtija i njegove najekstremnije pristalice".

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je čvrst garant da će svaka mogućnost izbegavanja sukoba sa albanskim ekstremistima biti iskorišćena, međutim, Kurti je odavno izašao iz okvira mirnodopke retorike i političke prakse, i verujem da je poslednji trenutak da se složnom međunarodnom akcijom jedan palikuća spreči u svojim opasnim namerama - zaključio je Ðurić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Dule

17.11.2019 13:04

Kurti je odavno pokazao kakave ciljeve ima i da želi da ceo region destabiliše...moramo biti oprezni i kao do sada pratiti politiku i poteze koje vuče Aleksandar Vučić, jasno je da on čovek zna šta radti Kurti i Priština!

Boza

17.11.2019 13:04

Kurti tacno zna sta zeli ali nece mu se dozvoliti da to uradi.

milica

17.11.2019 13:28

Šiptarska bagra zna da je Vučić jedini čovek koji je njihova noćna mora. On je onaj koji ne daje ni pedalj Srbije. Zato ga toliko i mrze.

Cile

17.11.2019 13:35

Kurtija treba dovesti u red malo..