Skandalozan potez sudije Apelacionog suda u Beogradu: Majić savetnik lažnog uzbunjivača iz "Krušika"

Autor:

Vesti

16.11.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lažni uzbunjivač Aleksandar Obradović, koji je ukazao na navodne nezakonitosti u vojnoj fabrici "Krušik" u Valjevu, priznao je da se pre nego što je svoje tvrdnje izneo u javnost posavetovao sa sudijom Apelacionog suda Miodragom Majićem. On ga je uputio šta i kako da uradi, savetujući ga kojem portalu da se obrati, umesto da o svemu napravi službenu zabelešku jer je sa Obradovićem pričao u svojstvu sudije, što je, kažu pravni stručnjaci, potpuni skandal.

RepublikaFoto: Tanjug
"ZABORAVIO" DA JE SUDIJA Miodrag Majić

Obradović je, gostujući u emisiji N1, rekao da mu je upravo Majić sugerisao da se obrati portalu Pištaljka.

- Konsultovao sam se sa Majićem, koga sam slušao u jednoj emisiji, gde je pričao o korupciji i zatražio sam pomoć kome ja to mogu da se obratim. On mi je ukazao na instrument uzbunjivača, kao i da se obratim Pištaljci. Oni su mi ponudili svoje advokate i pomoć, ali sam na kraju podelio svoja saznanja sa istraživačkim redakcijama, najpre sa redakcijom BIRN - ispričao je Obradović.

S obzirom na to da sudija ne može da daje pravne savete i da upućuje na medije, jasno je da bi Majić trebalo da snosi ozbiljne konsekvence. Advokat Svetozar Vujačić za Srpski telegraf kaže da je skandal što je Majić kao sudija savetovao Obradovića.

Foto: youtube.com/N1
Aleksandar Obradović i Jugoslav Ćosić

- Ako je tačno da je bio kod Majića, to je krajnje skandalozno i trebalo bi da se pokrene disciplinski postupak protiv njega. Nije imao nikakvo ni moralno ni profesionalno pravo da ga bilo gde upućuje, a sama činjenica da ga je uputio na Pištaljku govori sve. Jasno je za koga Majić, da tako kažem, navija, što je nebrojeno puta do sada i dokazao. Bilo bi časno da sada napusti sudijsku poziciju i ode u advokate kad već očito tako sebe vidi - ističe Vujačić.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Svetozar Vujačić

Za Obradovića izričito tvrdi da nije nikakav uzbunjivač.

- On je prevejani prevarant koji je kada je osetio da je, žargonski rečeno, provaljen, pokušao sebe da abolira i prijavio se kao uzbunjivač. On je klasičan lažni uzbunjivač kome treba suditi za sve što je Srbiji uradio, a što je pritom debelo naplaćivao - konstatovao je Vujačić.

I u Društvu sudija Srbije su stava da Majić nije trebalo da savetuje Obradovića.

Advokat Vujačić: Bilo bi časno da sada napusti sudijsku poziciju i ode u advokate, kad već očito tako sebe vidi

- U principu, sudije ne daju nikakve pravne savete, ali je pitanje gde je to bilo i u kom kontekstu - rekli su nam.

Podsetimo, Aleksandar Obradović, dispečar proizvodnje u "Krušiku" u Valjevu, bio je u pritvoru mesec dana, od 18. septembra, kada je uhapšen zbog sumnji da je odavao poslovnu tajnu, iznoseći dokumenta koja otkrivaju navodne nepravilnosti u toj fabrici.

Majić do zaključenja broja nije odgovorio na poruku Srpskog telegrafa. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading