Aleksandar Antić sa novoimenovanim ambasadorom SAD Entonijem Godfrijem

Autor:

Vesti

15.11.2019

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, primio je u kurtoaznu posetu novoimenovanog ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Entonija Godfrija (Anthony Godfrey).

RepublikaFoto: Ministarstvo rudarstva i energetike
Aleksandar Antić

Na sastanku su pozitivno ocenjeni odnosi Republike Srbije i SAD, ali i saradnja u sektoru rudarstva i energetike, imajući u vidu zajedničke projekte sa USAID-om, kao i prisutnost američkih kompanija koje uspešno posluju u našoj zemlji.

Ministar Antić i ambasador Godfri razgovarali su o ključnim energetskim izazovima sa kojima se suočava čitav region, kao i o razvoju gasnih projekata i interkonekcija koje Srbija u ovom trenutku gradi ili planira sa susednim zemljama – Bugarskom, Mađarskom i Rumunijom. 

Antić i Godfri su istakli da je Srbija u proteklom periodu načinila značajan iskorak u oblasti energetske efikasnosti kao i u realizaciji projekata iz obnovljivih izvora, posebno imajući u vidu instalisanu snagu,  po čemu prednjači među zemljama u okruženju. 

Na sastanku je ocenjeno da je za region energetska bezbednost jedno od  najvažnijih pitanja, kao i da je neophodno raditi na diversifikaciji i sigurnosti snabdevanja ključnim energentima. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading