Mali: Srbija je postala ekonomski jača

Autor: Tanjug

Vesti

14.11.2019

20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da to što Srbija ima više od 30 tona zlata znači da je postala ekonomski jaka.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Siniša Mali

On je to rekao za Studio B, a povodom izjave guvernerke NBS Jorgovanke Tabaković da Srbija ima 30,4 tone zlata i da ono čini oko 10 procenata neto deviznih rezervi zemlje.

- Mi smo u oktobru kupili još 10 tona zlata i upravo je to i (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić rekao. Zlato znači sigurnost za svaku zemlju. U slučaju da je problem neka kriza imate zlato i vi ste sigurniji i bezbedniji i to je upravo politika koju smo sproveli na nivou vlade Republike Srbije zajedno sa NBS - rekao je Mali.


On je dodao da će Vlada Srbije nastaviti sa tom politikom.

- Što nam više rastu devizne rezerve, a naravno one rastu ukoliko vam je ekonomija jača i bolja, a nama to jeste, onda ćemo više novca izdvajati za zlato i tako ćemo za nasu decu obezbediti i sigurniju i bolju budućnost. Naravno, u slučaju bilo kakve krize kao zemlja lakše ćemo da prebrodimo te šokove - rekao je Mali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (51)

Loading
ana

14.11.2019 20:32

Srbija je iz dana u dan sve vise ekonomski jaca zahvaljujuci sadasnjoj vlasti.

Tamara

14.11.2019 20:35

Srbija sve vise napreduje zahvaljujuci odgovornoj politici predsednika Vucic!

Milica

14.11.2019 21:02

Ekonomska moć jedne države meri se po zalihama zlata tako da je Srbija ekonomski jaka i uspešna jer ima više od 30 tona zlata.

Helena

14.11.2019 21:29

Ovom kupovinom Srbija je ojacala svoje devizne rezerve,i ojacala ekonomsku snagu.