PRST U OKO SRBIJI: Sergej priznaje nezavisno Kosovo, a srbomrsca Kurtija, smatra čovekom sa kojim može da se postigne dogovor

Autor:

Vesti

14.11.2019

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sergej Trifunović ne prestaje da daje skandalozne izjave koje predstavljaju pravi skanadal u javnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Sergej Trifunović

On je u intervjuu nedeljniku Vreme ocenio da ukoliko bi se "stekli uslovi", Srbija treba da prizna nezavisno Kosovo.

- Mi se "koljemo" oko teritorije na kojoj sve manje ljudi želi da živi, i tu jednako mislim i na Srbe i na Albance. To su prava pitanja i to mora da bude glavna misao svim državnim zvaničnicima koji se bave ili će se u budućnosti baviti pitanjem Kosova - izjavio je Trifunović.

Pored priznavanja Kosova, Trifunović je Aljbina Kurtija predstavio kao principijelnog političara koji je, prema njegovim rečima, nepotkupljiv i sa kojim može da se razgovara.

- Ne mislim da će biti ništa blagonakloniji pregovarač od onih prethodnih, ali sa njim makar može da se razgovara. Sa onima koji su ubijali decu i vadili Srbima organe to nije bilo moguće - izjavio je on.

Postavlja se pitanje kako je Sergej Trifunović došao da ovog zaključka? Kako je moguće da Kurtija, koji se zalaže za ujedinjenje Kosova i Albanije, te planira da traži i ratnu odštetu od Srbije, predstavi kao nekoga sa kim može da se ostvari dogovor o uspostavljanju normalnih uslova za život Srba na Kosovu i Metohiji?

Takođe, može se postaviti pitanje da li ovakvi politički izleti, u trenutku kada je jedna velika afrička država, Gana, povukla priznanje Kosova, predstavlja namerno ruganje političkim interesima Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Alen

14.11.2019 11:51

Opasno se trudi da ga narod Srbije očima ne može videti. Totalno je zagubio kompas.

branko

14.11.2019 11:55

Srbija nikada nece priznati nezavisnost Kosova

Ana

14.11.2019 12:10

Sergej masta i zivi u svom nekom svetu budalastina.

mica

14.11.2019 12:18

Sergej radi sve kako bi zaradio neki politicki poen ne razmisljajuci koliko stete nanosi Srbiji