NEMCI UDARILI KONTRU TRAMPU! Sastanak Vučića i Tačija izazvao negodovanje u Nemačkoj

Autor:

Vesti

14.11.2019

06:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo dan posle sastanka Vučića i Tačija u Parizu Nemci su odmah udarili kontru šefu SAD, isti oni koji su bezuslovno podržavali bivšeg šefa vlade u Prištini Ramuša Haradinaja i na svakom koraku kočili ukidanje taksi i nastavak dijaloga koji bi doneo kompromisno rešenje za kosovski problem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hajko Mas

Ovog puta oglasio se nemački šef diplomatije Hajko Mas, ponavljajući stav zvaničnog Berlina da razmena teritorija koja bi podrazumevala promenu granica ne bi doprinela stabilnosti u regionu. Upitan kako vidi alternative EU integracijama, poput mini-Šengena ili norveškog modela, Mas je rekao da Nemačka ne vidi alternativu pristupnom procesu.

- Ne vidimo nikakvu alternativu ako želimo i dalje da pružamo podsticaje ozbiljnim i održivim reformama, poput onih koji se odnose na sektor pravne države. Pitanje može li se trenutni proces poboljšati, prema mom mišljenju, jeste jedno sasvim drugo pitanje - naveo je nemački ministar spoljnih poslova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Ana

14.11.2019 08:45

Polako, shvatice i oni brzo ko je u pravu i ko zeli miran epilog iz svega.

Jovan

14.11.2019 08:46

Mislim da konačno počinju da duvaju neki drugačiji vetrovi.

Veca

14.11.2019 08:50

Kad bi se strane mocne zemlje manje mesale pre bi se doslo do resenja kosovskog problema. Kad se vec mesaju nek uticu da se povuku nepravedno donete takse.

Petar KRajic

14.11.2019 08:55

Nadamo se da Nemci nece donositi neisravne odluke i da nece zakociti nasu zemlju koja tezi ka boljim reformama u svim sektorima.