Ðurić: Jedino ishitrene su kritike Kurtija

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

13.11.2019

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić poručio je danas da je protivljenje lidera Pokreta Samoopredeljenje, Aljbina Kurtija, regionalnoj saradnji i populstičke izjave o reciprocitetu u odnosima Beograda i Prištine deo repertoara iz mračne prošlosti.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Marko Đurić

- Naš region uveliko kasni sa uspostavljanjem intenzivnije ekonomske saradnje i da su za nama propuštene decenije i brojne propuštene šanse, a jedino što je ishitreno jesu kritike koje Aljbin Kurti upućuje svemu što nije u skladu sa prošlošću u kojoj i dalje živi - naveo je Ðurić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Reagujući na izjavu Kurtija da je inicijativa o balkanskom "mini Šengenu", ishitrena, Ðurić je poručio da upravo protivljenje lidera Samooredeljenja regionalnoj saradnji i populističke izjave poput one o reciprocitetu u odnosima Beograda i Prištine deo repertoara iz mračne prošlosti.

Ističe da Kurti nema ni ekonomski plan ni mogućnost da sagleda vizije stabilnog i prosperitetnog regiona i da umesto toga jedino ume da svakodnevno nudi mržnju i šovinizam.

- On je dosledan i metodičan u svojoj retrogradnoj politici zato što je svestan da za ratnohuškačke poglagivice poput njega nema mesta u mirnodopskom svetu - zaključio je Đurić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
mimi

13.11.2019 16:46

videcemo kad se formira vlada na cemu smo i da li ima nade za dalje

Aca

13.11.2019 17:16

Kurti svojom politikom samo Albancima zagorcava zivot i gura ih u losu buducnost.

Hana

13.11.2019 17:30

Kurtin nema viziju jer nema misiju.

Misko

13.11.2019 17:42

Kurti bi trebao da nesto promeni, a ne da pogorsa situraciju .