Vučić o "Malom Šengenu": Je l' to što hoću Srbe iz Gračanice da približim na sat vremena od Prokuplja izdaja?!

Autor:

Vesti

13.11.2019

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ukoliko ostvarimo ovu inicijativu možemo da uštedimo 3,5 milijardi evra" rekao je danas Aleksandar Vučić o "Malom Šengenu", napomenuvši da ova inicijativa ima za cilj da približi Srbe sa Kosova matičnoj državi pored povećanja ekonomskog rasta.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije je ovo izjavio nakon svog govora na konferenciji UNESCO-a u Parizu kada se obratio medijima i odgovarao na novinarska pitanja.

Govoreći o optužbama da se preko "Malog Šengena" stvara nekakva velika Albanija, predsednik Srbije je rekao da takva vrsta optužbi dolazi od ekstremista koji ništa ne umeju da urade.

- Kakva velika Albanija? Je l' to što ćemo napraviti put predstavlja stvaranje velike Albanije? Je l' to što ćemo Srbe iz Gračanice približiti Prokuplju na sat vremena predstavlja izdaju? - upitao je Vučić dodavši da sa ekstremistima ne može da se sarađuje: - Ne možete da razgovarate sa ljudima koji nemaju nikakvu viziju, koji postoje tu da vas samo opsuju. Tu prosto dogovora nema - zaključio je Vučić.

Predsednik Srbije je takođe rekao da međunarodne institucije procenjuju da bi Srbija uštedela 3,5 milijardi evra ostvarivanjem ove inicijative.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
filip

13.11.2019 10:34

Predsednik Aleksandar Vucic brine o svojim gradjanima kao i o buducnosti Srbije, ucinio je dosta toga za drzavu i gradjani su ponosni na njega

Mirjana

13.11.2019 10:38

Mali senkeg nije izdaja, to je sansa za sve Srbe, za Srbiju i zemlje u regionu za napredovanje i brzi razvoj.

maca07

13.11.2019 10:54

Nekima ce sve sto je dobro za Srbe i Srbiju biti izdaja jer oni svaki nas uspeh osporavaju.

Sasa

13.11.2019 10:56

Svaka stvar koja se uradi a koja olaksa Srbima na KiM zivot jeste dobra.